Nieuwsberichten

Nieuwsberichten van de gemeente Losser

  • Raad adviseert positief over tijdelijke opvang asielzoekers in hotel Dinkeloord

    17 april 2024

    De gemeenteraad van Losser heeft dinsdagavond 16 april een positief advies gegeven op de vergunningsaanvraag van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) voor de tijdelijke opvang van asielzoekers in hotel Dinkeloord bij Beuningen.

  • Reparatie verzakking rijbaan Lijsterbesstraat

    16 april 2024

    Op woensdag 17 april repareert aannemer NTP een verzakking in de rijbaan van de Lijsterbesstraat ter hoogte van huisnummer 15. Hier is de aannemer 1 dag mee bezig. Om de werkzaamheden uit te voeren is de Lijsterbesstraat tussen de Vicarystraat en Sportlaan afgesloten voor het doorgaand verkeer.

  • 26 sollicitanten voor burgemeestersambt gemeente Losser

    16 april 2024

    Vier vrouwen en tweeëntwintig mannen hebben bij de commissaris van de Koning Andries Heidema gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van de gemeente Losser.

  • Nieuwe subsidieregeling voor melkveehouders rondom Natura2000 gebieden

    15 april 2024

    In 2024 komt er een nieuwe extensiveringsregeling (subsidie) vanuit het ministerie van LNV beschikbaar. Deze regeling is bedoeld voor melkveehouders waarvan het bedrijf in een zone van 2500 meter rond een N2000 gebied ligt.

  • Werkzaamheden kruising N731/Gronausestraat bij Glane

    15 april 2024

    De provincie gaat een reconstructie uitvoeren aan de kruising van de N731 met de Gronausestraat bij Glane. Dit doet de provincie vooral om de verkeersveiligheid van de fietser te verhogen.

  • Werkzaamheden riool Kerkstraat Losser

    15 april 2024

    Op maandag 15 april werkt Hamers Leidingtechniek tussen 07.00 en 19.00 uur aan het riool in de Kerkstraat in Losser. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Roberinkstraat en de Raadhuisstraat.

  • Asfaltonderhoud

    15 april 2024

    TWW (Twentse Weg- en Waterbouw uit Borne) voert dit jaar het asfaltonderhoud op diverse wegen (of delen daarvan) uit binnen onze gemeente. Tijdens deze onderhoudswerkzaamheden vervangen we de toplaag van het asfalt. Daarnaast herstellen we op sommige plekken ook bestrating en enkele bermen in het buitengebied.

  • Een duurzaam en toekomstbestendig schoolgebouw en dorpshuis voor Beuningen

    15 april 2024

    Installatiebedrijf Vennegoor uit Weerselo is samen met BCT Architecten uit Enschede, Bouwbedrijf Van der Aa uit Tilligte en Omgekeerd Bouwen uit Tubbergen geselecteerd om, samen met gemeente Losser en Stichting KONOT, in een bouwteam het ontwerp en de bouw te realiseren van de Mariaschool en het dorpshuis in Beuningen.

  • Gratis lezing “Hoe pubers keuzes maken” in Losser

    15 april 2024

    Begrijp je soms niet waarom ze zo anders denken dan volwassenen? En ben jij benieuwd waarom pubers de keuzes maken die ze maken? Kom dan naar de lezing van LOES op 12 juni in Café Heijdemann.

  • Geen gezamenlijk sportbedrijf voor de Noordoost Twentse gemeenten

    09 april 2024

    Eén gezamenlijk sportbedrijf voor de Noordoost Twentse gemeenten is een stap te ver blijkt uit onderzoek van bureau Synarchis.