Paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen

Bent u uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart kwijt of is het gestolen? U moet dit zo snel mogelijk doorgeven aan de gemeente. Dit kan eenvoudig en snel met uw DigiD. Uw document wordt ongeldig verklaard. De gemeente registreert dit in alle nationale en internationale systemen. Hiermee wordt misbruik van uw document voorkomen. Vindt u uw paspoort of ID-kaart terug? Dan kunt u er geen gebruik meer van maken. U levert het in bij de gemeente en wij vernietigen het.
Een vermissing doorgeven van uw rijbewijs kan niet digitaal. Maak een afspraak voor het doorgeven van de vermissing van uw rijbewijs. 

Vermissing of diefstal direct doorgeven

U bent inwoner van de gemeente Losser.

Het doorgeven van de vermissing van uw paspoort of ID-kaart kan niet worden teruggedraaid. Dit betekent dat wanneer u het document als vermist hebt opgegeven, deze direct ongeldig is.

Doorgeven van vermissing (kwijt of gestolen) van een paspoort of ID-kaart is gratis.

Buitenland

Bent u uw paspoort of ID-kaart in het buitenland kwijtgeraakt of is het document daar gestolen? U doet hiervan altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Deze aangifte neemt u mee als u een nieuw document aanvraagt. Heeft u een noodpaspoort nodig om terug te reizen naar Nederland? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade.

Meerdere vermissingen

Bij meerdere vermissingen van uw paspoorten of ID-kaarten wordt er een onderzoek gestart. Dit betekent dat u niet direct een nieuw paspoort kunt aanvragen. Als blijkt dat u niet voorzichtig met uw documenten bent omgegaan, of er is sprake van mogelijke fraude, dan wordt u opgenomen in het Register paspoortsignaleringen. U kunt wel een ID-kaart aanvragen.

Informatie over identiteitsfraude

Bij identiteitsfraude maken criminelen misbruik van valse of gestolen identiteitsgegevens. Ze kopen bijvoorbeeld op naam van iemand anders spullen zonder te betalen. Meer informatie leest u op Rijksoverheid.nl.

Heeft u geen DigiD? Maak dan een afspraak. U kunt dan gelijk een nieuw document aanvragen.

Afspraak maken aanvraag paspoort en vermissing

Afspraak maken aanvraag identiteitskaart en vermissing

Afspraak maken vermissing zonder aanvraag