Leerlingen van De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten met de Toffe Perenboom

Vandaag plantten basisschoolleerlingen van De Martinus en De Saller in Losser een perenboom op hun schoolplein. In deze boom kunnen de kinderen van de twee basisscholen kaartjes ophangen met complimentjes voor elkaar. Elk kaartje begint met: ‘Je bent een toffe peer omdat …’ Voorafgaand aan het planten van de bomen zijn de kinderen uit de leerlingenraad en het leerlingenpanel van de twee basisscholen de klassen rond geweest. Hier hebben zij aandacht gevraagd voor het thema pesten.

perenboom op hun schoolplein. In deze boom kunnen de kinderen van de twee basisscholen kaartjes ophangen met complimentjes voor elkaar. Elk kaartje begint met: ‘Je bent een toffe peer omdat …’ Voorafgaand aan het planten van de bomen zijn de kinderen uit Toffe peer actiede leerlingenraad en het leerlingenpanel van  de twee basisscholen de klassen rond geweest. Hier hebben zij aandacht gevraagd voor het thema pesten. 

De kinderen van de leerlingenraad en het leerlingenpanel van De Martinus en De Saller over dit initiatief: “We vinden dat iedereen een toffe peer is. We gaan er in de basis vanuit dat we ons allemaal naar elkaar toe gedragen als een toffe peer. Dus: elkaar helpen als dat nodig is, er voor elkaar zijn, samen dingen doen en het leuk hebben met elkaar. Daarbij hoort voor onze scholen een quote die we daarbij willen gebruiken: “Wees een toffe peer, plezier komt dan meer”!”  

Wethouder Marian Oosterbroek was ook aanwezig bij het planten van de boom. Wethouder Oosterbroek: ‘Wat ben ik trots op de kinderen van deze basisscholen die dit prachtige initiatief tegen pesten hebben opgepakt. De perenboom heeft een hele speciale betekenis. Hij laat zien dat kleine gebaren, zoals een complimentje, een grote impact kunnen hebben. Het feit dat de kinderen hier vandaag zelf zo actief bij betrokken zijn, betekent ontzettend veel. Door hun eigen initiatief zorgen ze ervoor dat iedereen met plezier naar school kan gaan. Ze creëren een plek waar pesten geen plaats heeft. Een mooie inspiratie voor ons allemaal.’