Datalek bij GBTwente, partner van de gemeente Losser

GBtwente is het gemeentelijk belastingkantoor voor de gemeenten Almelo, Berkelland, Borne, Bronckhorst, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Twenterand. Een leverancier van GBTwente, AddComm, is op vrijdag 17 mei 2024 getroffen door een ransomware-aanval.

error computerGBTwente is het gemeentelijk belastingkantoor voor de gemeenten Almelo, Berkelland, Borne, Bronckhorst, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Twenterand. Een leverancier van GBTwente, AddComm, is op vrijdag 17 mei 2024 getroffen door een ransomware-aanval .

Bij deze ransomware-aanval hebben cybercriminelen data gestolen van een groep klanten van AddComm. GBTwente hoort bij die groep klanten. AddComm heeft na onderhandeling met de cybercriminelen afgesproken dat zij de gestolen gegevens niet publiceren en verwijderen. Hierdoor is de kans dat persoonlijke gegevens openbaar worden gemaakt zeer klein.

GBTwente heeft onderzocht welke data is gestolen. Het gaat om een gering aantal documenten waarin persoonsgegevens staan. Betrokkenen worden hierover geïnformeerd. Zij ontvangen deze week een brief van GBTwente. Er zijn geen bankrekeningnummers en/of BSN-nummers van inwoners of ondernemers gestolen. 

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? U kunt meer informatie vinden op de website van GBTwente. Klik hier om naar de website van GBTwente te gaan. Wilt u liever contact met GBTwente? Dan kunt u bellen naar 0886464800. Of klik hier om het contactformulier in te vullen op de website van GBTwente.