Collectieve zorgverzekering

Maak gebruik van de collectieve zorgverzekering als u een laag inkomen heeft en hoge zorgkosten

Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten, dan kunt u gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Voor mensen met een laag inkomen of een uitkering heeft de gemeente een zorgverzekering afgesloten bij Menzis.

Wat moet u weten

Met de gemeentepolis betaalt u minder premie omdat de gemeente meebetaalt. En voor sommige zorgkosten krijgt u een hogere vergoeding.

  • U sluit de verzekering zelf af bij Menzis via Gezondverzekerd.nl/losser
  • De gemeentepolis heet GarantVerzorgd
  • U kunt kiezen uit 3 aanvullende pakketten

Op Gezondverzekerd.nl/losser ziet u of u voor deze collectieve zorgverzekering in aanmerking komt.

Overstappen vóór 1 januari

Overstappen van uw huidige zorgverzekering naar de GarantVerzorgd-polis van Menzis kan alleen in december. U kunt elk jaar overstappen naar een andere zorgverzekering, maar dat moet altijd vóór 1 januari van het komende jaar.

Kies een zorgverzekering die bij u past

Kijk goed welke zorg u nodig heeft en welke aanvullende zorgverzekering bij u past. Als u weet dat u komend jaar minstens 2 keer naar het ziekenhuis moet, dan kunt u daar rekening mee houden bij uw keuze.

Hulp bij het kiezen

  • U kunt online een keuzehulp invullen op Gezondverzekerd.nl/losser.
  • U kunt een afspraak maken met een overstapcoach van Menzis. De coach kijkt samen met u welke zorgverzekering het beste bij u past. De afspraak is gratis. Bel de Menzis overstapcoach op 088 - 222 40 40, maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur.