Gas besparen: duurzaam en voordelig

Bespaar op uw gasverbruik en energiekosten door uw verwarming in te regelen. Gas Terug helpt u hierbij.

Bespaar op uw gasverbruik en energiekosten door uw verwarming in te regelen. Gas Terug helpt u hierbij.

In veel huizen staat de verwarming of vloerverwarming niet in de goede stand. Daardoor wordt de warmte vanuit de cv-ketel niet goed verdeeld over het huis. Het is belangrijk om dit goed in te regelen. Dan stroomt er door de verwarming precies genoeg warm water. Precies genoeg om elke ruimte te verwarmen. Ook kan dan vaak de basistemperatuur van uw cv-ketel worden verlaagd. Samen kan dit het gasverbruik tot wel 20 procent verminderen. Dat scheelt veel geld. En het blijft even warm.

Trainingen

Samen met Gas Terug organiseert het Energieloket van de gemeente een training. Tijdens die training leert u hoe u zelf de verwarming in kunt regelen. Daarmee kunt u veel energie en geld besparen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Er zijn trainingen in de raadzaal van ’t Lossers Hoes op:

 • Donderdag 23 november, van 19.30 tot 21.00 uur
 • Donderdag 25 januari 2024, van 19.30 tot 21.00 uur

Zelf aan de slag

 • In de video Gas Terug leggen we stap voor stap uit hoe u de verwarming bij u thuis zelf in kunt regelen.
 • Als u aan de slag gaat, heeft u een inregelformulier nodig. Download inregelformulier radiator.
 • Mogelijk woont u in een huurwoning of is de cv-ketel niet van uzelf. Neem dan contact op met de eigenaar vóór u aan de slag gaat.
 • Onze hulpmiddelen kunnen u helpen de verwarming in de goede stand te zetten. U kunt de inregelkit met hulpmiddelen 7 dagen lenen

De inregelkit kunt u hier lenen:

 • Glane: Ophalen bij het dorpshuis. Inwoners kunnen contact opnemen met Annieta, bel 06 - 20 34 56 31.
 • Beuningen: Pastoor Bolscherstraat 1. Inwoners kunnen contact opnemen met Henk, bel 06 - 22 17 51 56.
 • Overdinkel: Dubbeleweg 19. Inwoners kunnen contact opnemen met Hans, bel 06 - 52 48 45 51.
 • De Lutte: Inwoners kunnen via Stichting Dorpsbelangen De Lutte een afspraak plannen. Een vrijwilliger van Gas Terug voert het inregelen dan voor u uit. Stuur een e-mail naar mail@dorpsbelangendelutte.nl.
 • Losser: Bibliotheek Losser in ’t Lossers Hoes, Raadhuisplein 1. Inwoners kunnen contact opnemen via 053 - 538 21 37 of tijdens openingstijden een inregelkit ophalen.

Contact

Heeft u een technische vraag, stuur dan een e-mail naar Gas Terug: gasbesparen@gmail.com.

Over Gas Terug

Vanaf 2019 leidde het buurtinitiatief Gas Terug succesvol vrijwilligers op. In hun eigen buurt hielpen ze verwarmingen en cv-ketels in de goede stand te zetten. Het doel was om buren eenvoudig te helpen aardgas te besparen. Door corona kon dit geen vervolg krijgen. Maar iedereen kan met een beetje geduld en handigheid zelf aan de slag. Omdat we meer mensen willen ondersteunen, hebben we de lesvideo gemaakt.