Duurzaam wonen (Energieloket)

Het Energieloket helpt u bij het energiezuiniger maken van uw woning

Het Energieloket helpt u bij het energiezuiniger maken van uw woning. Het Energieloket is door Losser opgezet samen met de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen. Het Energieloket wordt verzorgd door Duurzaam Bouwloket, een onafhankelijke en professionele partij. U kunt er terecht met al uw vragen over:

  • Duurzaam bouwen of verbouwen
  • Energiebesparing
  • Opwekken van energie

U vindt er tips, een subsidiecheck en ervaringsverhalen. Neem stap voor stap maatregelen waarvan u meteen profiteert: een comfortabelere woning en lagere energiekosten.

Subsidie voor isolatie

Informatie over subsidies voor isolatiemaatregelen staat op Subsidie voor isolatie eigen woningen.

Brief over vergoeding isolatie met Winst uit je woning

De gemeente stelt een vergoeding beschikbaar voor de isolatie van woningen. Deze vergoeding is voor een beperkte groep woningeigenaren. Inwoners die hiervoor in aanmerking komen, kregen in de week van 12 februari 2024 een brief. Meer informatie vindt u op Subsidie voor isolatie slecht geïsoleerde woningen in lagere prijssegment.

Gas besparen

Bespaar op uw gasverbruik en energiekosten door uw verwarming in te regelen. Gas Terug helpt u hierbij. Bekijk Gas besparen: duurzaam en voordelig.

Gratis advies bij u thuis

Een energiecoach geeft gratis advies over duurzame oplossingen voor uw woning. Deze onafhankelijke adviseur vertelt hoe u uw woning kunt verbouwen:

  • Energiezuinig
  • Comfortabel
  • Duurzaam

Gratis advies aan huis van een lokale energiecoach

Bedrijven bij u in de buurt

Op Duurzaambouwloket.nl vindt u bedrijven bij u in de buurt die u helpen met het duurzamer maken van uw woning.

Contact

Stel uw vraag aan het Duurzaam Bouwloket