Duurzaam vervoer

In Losser vinden we duurzaam vervoer belangrijk. Zoals elektrisch rijden of vaker de fiets gebruiken

In Losser vinden we duurzaam vervoer belangrijk. Zoals elektrisch rijden of vaker de fiets gebruiken. Dat is beter voor het milieu en het klimaat. Duurzaam vervoer is:

  • Elektrisch rijden
  • Gebruik maken van deelvervoer
  • Met het openbaar vervoer reizen
  • Meer de fiets gebruiken

Elektrisch rijden

De overheid wil dat vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrisch aangedreven auto’s worden verkocht. Subsidieregelingen kunnen het extra aantrekkelijk maken om een elektrische auto te kopen.

Elektrische en hybride auto’s moeten regelmatig worden opgeladen. U kunt een laadpaal op eigen terrein plaatsen, maar ook in de openbare ruimte. De gemeente wil dat het aantal openbare laadpalen in Losser verder toeneemt. Aanvragen kan via Openbare laadpaal.

Meer informatie

Deelvervoer en openbaar vervoer

Het aantal fietsen, scooters en auto’s in Losser neemt toe. Als we deze vervoermiddelen met elkaar delen, worden ze beter gebruikt en zijn er minder nodig. Er ontstaat dan meer ruimte op straat. Deelvervoer is vaak goedkoper en sneller. Deelvervoer is ook nog eens duurzaam en goed voor de luchtkwaliteit. Er zijn steeds meer aanbieders die voertuigen aanbieden die u makkelijk kunt huren via een app. U betaalt dan alleen voor het gebruik. 

Kijk voor de mogelijkheden in Twente op Goan! De app van Goan! brengt alle manieren van reizen in Twente bij elkaar. U kiest zelf of u met de trein, bus, regiotaxi of ander deelvervoer reist.