Groente, fruit en etensresten (Gfe)

Bewoners van appartementen of bovenwoningen kunnen Gfe-afval nog niet gescheiden inleveren. Binnenkort verandert dit

Bewoners van appartementen of bovenwoningen kunnen groente, fruit en etensresten (Gfe) nog niet gescheiden inleveren. Dit gaat veranderen. Rond de zomer van dit jaar komen er ondergrondse verzamelcontainers voor Gfe-afval.

Waar komen de Gfe-verzamelcontainers

We willen op 21 plekken in de gemeente Losser een Gfe-verzamelcontainer plaatsen. De gemeente maakte hiervoor samen met Twente Milieu en woningcorporatie Domijn een plan:

Tot en met 3 juni 2024 kon u op het plaatsingsplan reageren.

Voordelen Gfe-verzamelcontainers

  • U heeft minder restafval en bespaart daarmee kosten. Het gebruik van Gfe-verzamelcontainers is gratis.
  • Het is beter voor het milieu. Van Gfe-afval maken we namelijk compost. Compost is goed voor de bodem, waardoor planten en bloemen beter kunnen groeien.

Verschil Gft en Gfe

Gft staat voor Groente, fruit en tuinafval. Maar bewoners van appartementen of bovenwoningen hebben weinig tuinafval. Daarom noemen we het hier Groente, fruit en etensresten (Gfe).

Gratis afvalbakje aanvragen

Bewoners van appartementen of bovenwoningen kunnen gratis een Gfe-afvalbakje aanvragen. Zet dit afvalbakje op uw aanrecht om makkelijk afval te scheiden. Vraag het afvalbakje aan door een e-mail te sturen naar aanrechtbakje@losser.nl. Noem daarin uw adres. Het afvalbakje bezorgen wij nadat de verzamelcontainers zijn geplaatst.