Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Wilt u voor uzelf beginnen?

Bij het starten van een bedrijf geldt een aantal regels van de overheid waaraan u moet voldoen. Als ondernemer hebt u bijvoorbeeld te maken met inschrijving in het Handelsregister, aanmelding bij de belastingdienst en inschrijving bij een productschap of bedrijfschap.
U kunt het  "Stappenplan bedrijf starten" raadplegen om snel te weten te komen aan welke verplichtingen u moet voldoen.

ROZ succesvolle start

Wilt u zelf uw ambities en dromen waarmaken en een bedrijf starten, of uw diensten aanbieden als ZZP-er? Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? Dan bent u bij het ROZ aan het juiste adres.
Het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) biedt een uitgebreid arrangement voor starters. ROZ werkt in opdracht van gemeenten, zo ook voor de gemeente Losser.  ROZ biedt advies, begeleiding, trainingen, coaching en financiering.

Meer informatie over de dienstverlening voor starters vindt u op www.rozgroep.nl.

StarteninTwente.nl: hét online platform voor starters

Wilt u een bedrijf starten in de gemeente Losser? Heeft u een goed idee of bent u pas gestart? Op het online platform StarteninTwente.nl vindt u een overzicht van belangrijke informatie over waar u aan moet denken bij het starten van een bedrijf. Ook kunt u hier terecht voor advies bij de start. Het platform biedt praktische tools om uw bedrijf te testen, klanten te leren kennen of markten te verkennen. Via StarteninTwente.nl kunt u ook uw netwerk uitbreiden. U kunt een profiel aanmaken zodat u zelf gevonden wordt en in contact kunt komen met andere starters. En er is een overzicht van ondernemersverenigingen en netwerken in uw gemeente.

Landelijk bedrijvenloket

Op initiatief van de rijksoverheid hebben diverse landelijke instanties zoals de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken met elkaar een digitaal bedrijvenloket opgericht, waar met name startende ondernemers informatie kunnen vinden. Dit loket is bereikbaar onder  "Ondernemersplein".

Kamer van Koophandel

Veel informatie over het starten of stoppen van een bedrijf kunt u krijgen bij deKamer van Koophandel. Het dichtstbijzijnde filiaal is gevestigd in Enschede.
De Kamer van Koophandel organiseert voor startende ondernemers ook cursussen, waarbij zaken aan de orde komen als het omgaan met klanten, belastingen, geld lenen, arbeidsvoorwaarden en overname van een zaak.

Kennispark Twente

Vanaf de innovatiecampus in Enschede zet stichting Kennispark Twente zich in om een optimaal ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Twente te creëren. Dit doet Kennispark op drie gebieden:

  • Ondersteuning voor innovatieve startups: van coachingsprogramma’s tot evenementen en financieringsvormen
  • Innovatie ondersteuning: verbinden van ondernemers, informeren en opbouwen van innovatieprojecten
  • Aantrekkelijk vestigingsklimaat: begeleiding van bedrijven die zich in Twente willen vestigen en die de juiste fysieke en netwerkomgeving willen vinden

Stichting Kennispark Twente is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Enschede, Regio Twente, provincie Overijssel, Universiteit Twente en Saxion. Kennispark Twente: The Gallery, Hengelosestraat 500, 7521 AG Enschede, 053 489 41 18, contact@kennispark.nlwww.kennispark.nl

Overige handige links

Overige adressen

Informatie over het beginnen van een eigen bedrijf is ook te verkrijgen bij ’Informatie Rijksoverheid’ en het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Vergunningverlening en Handhaving, t. 053 53 77444.