Zonnige afsluiting van het project Adoptidee

Vorige week was bij het openluchttheater de feestelijke en zonnige afsluiting van het project Adoptidee. De afgelopen tijd bedachten kinderen uit onze gemeente creatieve oplossingen voor lokale bedrijven. Kinderen zijn heel creatief, nieuwsgierig en kennen in hun ideeën geen grenzen. Zo helpen zij bedrijven aan nieuwe, creatieve oplossingen. Én zo krijgen zij de kans om eens een kijkje in de keuken te nemen bij onze lokale bedrijven. Dit jaar hebben 10 bedrijven en 10 schoolklassen meegedaan. De kinderen bedachten allerlei creatieve oplossingen voor vraagstukken van de bedrijven.

Zo bedacht HPPL de opdracht: ‘bedenk een gaaf evenement voor de jeugd in Losser’. Hierop bedachten Caitlin, Jermaine, Daan en Jorne om een bakwedstrijd te organiseren. Ook de gemeente deed dit jaar mee met de vraag: hoe verminderen we ons afval en het weggooien van apparaten? Hierop kwamen allerlei ideeën. Zoals: maak van je oude waterkoker een vaas of een kunstwerk.

De 255 kinderen kregen als bedankje allemaal een lekker ijsje en een cadeautje. Dank aan alle deelnemende bedrijven en de scholen. Bekijk de website van AdoptIdee voor meer informatie.

Kinderen in het openluchttheater