Yves Lentfert: “Wij willen echt proberen zolang mogelijk intern te blijven bouwen en zo ook zolang mogelijk in Twente te blijven”

We gingen in gesprek met Yves Lentfert, een ondernemer pur sang, geboren en getogen in Losser. Over hoe hij is gestart met zijn ondernemingen, waar zijn bedrijf nu staat en waarom Losser misschien wel een goede plek is om zijn bedrijf te gaan vestigen.

De gemeente Losser, de Schatkamer van Twente. Waar de Dinkel over de grens meandert en de Tankenberg het hoogste punt van de stuwwal én van Overijssel is. Met de dorpen Beuningen, Glane(-Beekhoek), De Lutte, Overdinkel en Losser en het omringende licht-glooiende landschap. Groen, genoeglijk, gastvrij. Met talloze enthousiaste ondernemers, actieve dorpsraden, gezellige verenigingen en blijvend Noaberschap. We gingen in gesprek met Yves Lentfert, een ondernemer pur sang, geboren en getogen in Losser. Over hoe hij is gestart met zijn ondernemingen, waar zijn bedrijf nu staat en waarom Losser misschien wel een goede plek is om zijn bedrijf te gaan vestigen.

Yves, ondernemen is jou niet vreemd of wel?

“Mijn passie voor ondernemen begon al op jonge leeftijd. Mijn eerste stap in de wereld van ondernemen zette ik met een bedrijfje in de verhuur van partytenten. Ondertussen studeerde ik al ondernemerschap en retailmanagement aan het Saxion. Tijdens en na mijn studie heb ik een tijdlang gezocht naar de juiste branche waarin ik de volgende stap als ondernemer kon maken. En die stap bleek toevallig bij drones te liggen.” begint Yves het gesprek.

Hoe kom je dan van partytenten verhuren opeens bij drones?

Yves vertelt: “Tijdens een carnavalsfeest in Losser kwam ik een voormalig lector tegen. Hij heeft met het lectoraat Mechatronica een drone laadsysteem ontwikkeld. Aangezien ik op zoek was naar een nieuw bedrijf na het stoppen van de party verhuur en het lectoraat een startup wilde genereren ben ik bij hem op de koffie gegaan. Wat ik zo interessant vind aan drones is dat je echt op een opkomende markt zit. Drones hebben namelijk diverse toepassingsmogelijkheden. Waaronder inspecties voor verschillende sectoren zoals windenergie. Ook kan het bijvoorbeeld ondersteuning leveren bij brandweerinspecties en nog veel meer toepassingen.

Het gevolg van het gesprek was het begin van mijn eigen onderneming, Nest-Fly Technologies B.V.! We begonnen als de eerste spin-off van de Mechatronics Research Group van Saxion. Waar we nog steeds intensief mee samenwerken. We kunnen de expertise van de medewerkers van het lectoraat gebruiken. En we hebben studenten die voor ons werken of stage bij ons lopen. Wij hebben ons kantoor, bij het Ariënsplein in Enschede, omgebouwd tot een echte werkplaats. Zo kunnen wij onze eigen producten produceren.”

Wat kunnen we aankomend jaar verwachten?

“In het komende jaar introduceren we twee nieuwe producten die we volledig zelf ontwikkelen en produceren! We zijn momenteel bezig met het produceren van een laadsysteem. Specifiek ontworpen om het opladen van drones veel eenvoudiger te maken. Er kunnen wel 32 soorten drones herkend worden door het laad systeem. Momenteel bevindt dit product zich in het laatste stadium van ontwikkeling. Daarnaast werken we aan een drone box. Deze box is bestand is tegen weer en wind. Hiermee garanderen we een optimale bescherming voor het opslaan en opladen van drones.” zegt Yves

Hoe ziet de toekomst van Nest-Fly eruit?

Yves: “In de komende jaren zie ik Nest-Fly dus ontzettend groeien, ons doel is binnen vijf jaar actief te zijn op de wereldmarkt en dat is ook zeker haalbaar. Het drone gebruik gaat namelijk erg toenemen, de automatisering gaat veel sneller dan mensen denken. We gaan grotere producten maken, hiervoor moeten we dan ook gaan uitbreiden. Daarom zijn wij ook op zoek naar een nieuwe bedrijfslocatie. Daarbij willen we echt de connectie met het Saxion houden. Wij brengen waarde naar Saxion met onze partners en met studenten hebben wij mooie samenwerkingen, maar met de productie kan het op de huidige locatie wel wat lastiger worden. Wij willen echt proberen zolang mogelijk intern te blijven bouwen en zo ook zolang mogelijk in Twente te blijven.”

Het is dus tijd voor uitbreiding, maar waar gaan jullie je vestigen?

“We zijn momenteel volop bezig met de zoektocht naar een nieuwe locatie. Dit jaar gaan we de markt op en verwachten we veel potentiële samenwerkingsmogelijkheden. Als Lossenaar kijk ik natuurlijk ook naar mijn eigen gemeente. In de gemeente Losser heerst een sterke onderlinge verbondenheid. Wat het voor ons extra aantrekkelijk maakt om ons misschien wel hier te vestigen. Iedereen kent en ondersteunt elkaar. Wat de sfeer van saamhorigheid en samenwerking bevordert. Losser ligt gunstig ten opzichte van bijvoorbeeld Duitsland. En doordat ik al veel contacten in Losser heb kunnen we ook groeien. Het kan dus zomaar zo zijn dat we ons binnenkort hier gaan vestigen. We gaan kijken wat de toekomst brengt!”, sluit Yves het gesprek af.

In dit artikel las je meer over één van de talloze schatten in de Schatkamer van Twente. Schatten die misschien niet altijd een belletje doen rinkelen, maar wel schatten die onze gemeente Losser een onmeunig mooie plek maken om te wonen, werken en te recreëren. Meer weten over de Schatkamer van Twente? Kijk op www.visitdeluttelosser.nl.

Yves met drone

Drone