Wie wil er een ton?

De gemeente Losser organiseert een winactie om de gemeente groener en duurzamer te maken. Inwoners van Losser krijgen de kans om een kortingsbon ter waarde van €50,- te winnen voor de aanschaf van een regenton bij lokale aanbieders. Daarmee komt het schone regenwater niet meer in het riool en kan dat water gebruikt worden tijdens droge perioden.

Eén van onze ambities is klimaatbestendiger worden voor de toekomst

We krijgen steeds meer te maken met droogte, hitte, overstromingen en wateroverlast door het veranderende klimaat. Om hiertegen opgewassen te zijn, maken we in de gemeente Losser nu al stapje voor stapje onze omgeving klaar. Een van de belangrijke thema’s binnen klimaatadaptatie is water. Soms hebben we in de zomer niet genoeg water en kleurt ons gazon geel, soms komt het met bakken uit de lucht en stromen de riolen over. Reden genoeg om daar wat aan te doen. Dat kan heel eenvoudig, met een regenton. Die zorgt ervoor dat schoon regenwater tijdens een flinke bui niet in het (overvolle) riool terechtkomt, en kan worden gebruikt tijdens droge perioden.

Winactie "Wie wil er een ton?"

Om gebruik van regentonnen te stimuleren hebben we de winactie "Wie wil er een ton?" in het leven geroepen. We verloten 100 kortingsbonnen ter waarde van € 50,-, die gebruikt kunnen worden bij de Hubo, Kuhlkamp Buitengoed hout tuin en de Welkoop in Losser, Morsink Diervoeder & Hobby in De Lutte en Tuincentrum Wolters in Overdinkel.

Hoe kunt u deelnemen?

Deelnemen aan de winactie is eenvoudig. Stuur een e-mail naar duurzaamheid@losser.nl met uw naam, adres en telefoonnummer met als onderwerp "Ik wil een ton". Zo maakt u kans op 1 van de 100 kortingsbonnen die we verloten. De winactie start op 6 november en loopt tot 4 december. Dan worden de 100 gelukkige winnaars bekendgemaakt en zij ontvangen in die week hun kortingsbon om hun regenton aan te schaffen.

De volgende voorwaarden gelden

  • De kortingsbon kan alleen gebruikt worden voor het aanschaffen van een regenton van tenminste 200 liter. Let op: aanvullende kosten zijn voor eigen rekening
  • De regenton mag alleen gebruikt worden voor de opvang van regenwater vanuit een regenpijp
  • De af te koppelen regenpijp moet in de oude situatie aangesloten zijn op de riolering
  • Als u een gemeenschappelijke regenpijp heeft met de buren, overleg dan eerst met hen voordat u de regenpijp afkoppelt van de riolering
  • Deze bon is niet geldig in combinatie met andere acties.
  • Inwoners die een bon ontvangen leveren deze binnen vier weken in bij de aangesloten ondernemer die op de voorkant van uw bon staat
  • Er is maximaal één bon per woonadres beschikbaar
  • Alleen inwoners van de gemeente Losser komen in aanmerking

De "Wie wil er een ton?" winactie is een mooie kans om duurzaamheid in Losser te bevorderen en tegelijkertijd te besparen. Doe mee en help ons om Losser groener te maken!