Werkzaamheden Enschedesestraat

Eind maart starten we met werkzaamheden aan de Enschedesestraat in Losser. Aannemer TWW gaat aan de slag met de herinrichting van de straat. Het gaat om het stuk tussen de rotonde Broekhoekweg (Ds. Froenplein) en de Kranengoorweg. De werkzaamheden starten op maandag 27 maart en duren tot eind juli. De planning van dit soort werkzaamheden is altijd afhankelijk van weers- en onvoorziene omstandigheden.

Afsluiting van de straat - omleidingen

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren sluiten we de weg voor al het doorgaand verkeer af. Lijnbus 61 rijdt hierdoor tijdens de werkzaamheden een andere route. Voor het auto- en vrachtverkeer van en naar Enschede en Lonneker stellen we een omleiding in via de Voswinkelweg - Oldenzaalsestraat - Lossersestraat - Lonneker. Voor fietsers gaat de omleiding via de Hogeboekelweg – Zoekerweg. Houd door de omleidingen rekening met extra reistijd.

Wat gaan we doen?

De directe aanleiding van de werkzaamheden is de verouderde inrichting van de weg. Hierdoor komt de verkeersveiligheid steeds meer in het gedrang. Met de werkzaamheden pakken we dit aan. Bijvoorbeeld door het realiseren van een komslinger en het aanpassen van de maximale snelheid naar 50 kilometer per uur.

Tegelijkertijd vervangen we het wegdek door nieuw asfalt en voorzien we het fietspad van rood asfalt. We maken de straat groener en vervangen de openbare verlichting.

Onder de grond verandert er ook van alles, de riolering onder het fietspad wordt voor een deel vervangen. We leggen hier een gescheiden rioolstelsel aan. Vuil- en hemelwater worden zo van elkaar gescheiden. Het hemelwater hoeft niet gezuiverd te worden en kan direct de grond of het oppervlaktewater in.

Wethouder Jaimi van Essen: “We hebben de andere invalswegen van Losser al opgeknapt. Dit is de laatste schakel. De weg ligt er straks weer als nieuw bij. Zo passen de entrees van het dorp mooi bij ons vernieuwde centrum.”

Ontwerptekening verharding west

Ontwerptekening verharding oost

Enschedesestraat (4)