Vrijwilligers gezocht! Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen bij de Jeugdhuiskamer

Vrijwilligers gezochtHet project Jeugdhuiskamer draait al een tijdje in Losser. Sinds kort is het project ook in Overdinkel gestart. De kinderen die deelnemen aan het project Jeugdhuiskamer zijn daar altijd vanuit een zorgvraag naar doorverwezen.  

Samen spelen, eten en leuke dingen doen. Zoals knutselen of spelletjes. Dat is wat vrijwilligers samen met de kinderen tijdens de speelmiddagen van project Jeugdhuiskamer doen. Project Jeugdhuiskamer is speciaal voor kinderen voor wie het goed is om even buitenshuis te zijn om wat voor reden dan ook. Tijdens de speelmiddagen krijgen de kinderen positieve aandacht en worden ze gezien en gehoord. Voor het project in Overdinkel zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Project Jeugdhuiskamer Overdinkel

Een sociaal werker, Karin Pikula, begeleidt de middag samen met een groepje vrijwilligers. Karin: ‘Iedere donderdagmiddag van 14:00 – 18:30 ontvangen we een groep van maximaal 10 kinderen bij basisschool Pax Christi. De kinderen komen binnen, we drinken wat samen, we spelen met de kinderen en we sluiten de middag af door samen te eten. Het zou heel mooi zijn als we wat extra handjes kunnen krijgen.’  

Rol vrijwilligers

De vrijwilligers bij het project Jeugdhuiskamer zijn er om de kinderen een fijne middag te bezorgen. Ze bedenken activiteiten en voeren die met de kinderen uit. Niets is verplicht. Het is vooral belangrijk dat de kinderen een leuke middag hebben en even ontspannen. Je draagt zo bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Neem vooral contact op, er is veel mogelijk

De vrijwilligers die het team komen versterken hoeven er niet iedere week van het begin tot het einde bij te zijn. Karin: ‘Het kan ook iemand zijn die het hartstikke leuk vindt om te koken voor of met een groep kinderen. Of iemand die het alleen leuk vindt om creatieve activiteiten met ze te doen. Misschien zeg je wel: ik wil er steeds alleen het begin van de middag bij zijn, of 1x per maand. Als je het leuk vindt om kinderen een fijne middag te geven in een ontspannen setting, neem dan vooral contact op. Er is veel mogelijk. Je bent van harte welkom om een keertje te komen kijken.’

Voor wie: Vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken. Dit kunnen mensen van alle leeftijden zijn. Van twintigers tot zeventig plussers. 
Hoe vaak: Iedere donderdagmiddag van 14:00-18:30 uur. In de schoolvakanties van 13:00-17:00 uur.
Waar: Basisschool Pax Christi, Hoofdstraat 68 in Overdinkel.
Aanmelden: Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou? Of heb je vragen? Neem contact op met Karin Pikula via k.pikula@fundamentlosser.nl of 0683843617.  Dan bekijken we samen of er een match is.
Of neem contact op met het toegangsteam Werk Inkomen Jeugd en Zorg (wijz) van de gemeente Losser: Dit kan elke werkdag van 09.30 tot 15.30 uur via telefoonnummer (053) 537 7400, of mail wijz@losser.nl.