Voorkom criminele activiteiten in uw pand

Drugshandel, wietplantages en criminele activiteiten? Dat komt toch alleen voor in de grote stad? Helaas is de werkelijkheid anders. Steeds vaker komt het voor dat criminele organisaties het landelijk gebied gebruiken voor illegale activiteiten. Een oude schuur, stal, bedrijfspand of loods in het buitengebied is bijvoorbeeld een aantrekkelijke plek voor een drugslab. Bovendien is het een ideale plek om het drugsafval te dumpen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het milieu en de natuur. Het brengt ook de volksgezondheid in gevaar.

Wees alert: weet aan wie u uw pand verhuurt

Heeft u plannen om uw woning, bedrijfspand, schuur, stal of loods te verhuren, wees dan altijd alert. Voorkom dat u als verhuurder slachtoffer wordt van verkeerde activiteiten in uw pand. Het risico van schade aan uw pand is groot. Denk aan doorgebroken muren, gaten in het dak en water- en brandschade. Maar er kan ook sprake zijn van intimidatie, geweld en afpersing. Daarnaast draait u als eigenaar vaak op voor de kosten van illegaal afgetapte elektriciteit of het opruimen van de aangetroffen kwekerij of drugslaboratorium. Dus bezint eer ge begint.

Meld verdachte activiteiten

We kunnen samen de strijd tegen drugslabs en illegale activiteiten in het buitengebied aangaan. U kunt helpen door verdachte situaties of vermoedens van illegale activiteiten als een drugslab te melden. Bijvoorbeeld als u merkt dat er veel meer verkeer of personen op bepaalde plekken zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of een melding doen via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Hoe meer meldingen, hoe groter de kans op een goede aanpak.