Vertrek wethouder Jimme Nordkamp

Wethouder Jimme Nordkamp (PvdA) legt per direct zijn wethouderschap van de gemeente Losser neer. Hij wordt op 6 december geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer.Jimme Nordkamp

Jimme Nordkamp is sinds juni 2022 wethouder voor de gemeente Losser, met onder meer werk en inkomen, wonen, economische zaken en sport en cultuur in zijn portefeuille.

Als wethouder heeft hij vooral laten zien dat hij wil opkomen voor mensen die in de verdrukking zitten. Zo heeft hij de gemeente Losser aangesloten bij de stichting Urgente Noden, en heeft hij zich hard gemaakt voor een betere cao voor mensen in de sociale werkvoorziening. Ook heeft hij gewerkt aan de bouw van meer gemengde woonwijken en sociale huurwoningen, en heeft hij ingezet op het opvangen van vluchtelingen. Burgemeester Cia Kroon: “Wij hebben Jimme Nordkamp leren kennen als een bevlogen wethouder met hart voor de inwoners. Dank je wel Jimme en heel veel succes in Den Haag. Mooi dat onze gemeente daar nu iemand heeft zitten.”

Jimme Nordkamp vindt het jammer dat zijn werk als wethouder in Losser nu stopt, maar kijkt uit naar zijn nieuwe rol. “De aanvaarding van het wethouderschap van de gemeente waarin ik zelf ben opgegroeid, gaf mij een groter gevoel van trots dan de wetenschap dat ik als Tweede Kamerlid geïnstalleerd ga worden. Maar als wethouder heb ik ook gezien dat mensen het steeds moeilijker hebben op allerlei terreinen en zich zorgen maken over hun toekomst. Vanuit de Tweede Kamer hoop ik het voor hen wat beter te maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Tot in zijn opvolging is voorzien worden de taken van wethouder Nordkamp verdeeld onder de zittende wethouders.