Vernieuwde Enschedesestraat vanaf 28 juli geopend

Groepsfoto opening EnschedesestraatNa maanden hard werken door aannemer TWW is de vernieuwde Enschedesestraat eindelijk klaar. Vanmiddag werd de straat onder toeziend oog van buurtbewoners, medewerkers van de gemeente Losser en aannemer TWW geopend door wethouder Jaimi van Essen en Herman Reinten van ReintenInfra, waar TWW onderdeel van is.

Vanaf eind maart dit jaar zijn er talloze werkzaamheden uitgevoerd aan deze belangrijke invalsweg van het dorp Losser. Zo legden we er een gescheiden rioolstelsel aan, vervingen we de openbare verlichting en werden zowel het wegdek als het fietspad van nieuwe asfalt voorzien. Wethouder Jaimi van Essen: “Fijn dat de werkzaamheden nu klaar zijn en dat de straat er zo mooi bij ligt. De directe aanleiding voor de werkzaamheden was de verouderde inrichting van de weg en de verkeersveiligheid. We hebben daarom een komslinger aangelegd en de maximale snelheid naar 50 kilometer per uur aangepast. Er is door allerlei partijen hard aan gewerkt, met een veiligere en mooie straat als eindresultaat.”

In het plantseizoen, dit najaar, planten we het groen in de straat. Daarmee is de straat dan echt helemaal vernieuwd.

Vrijdag 28 juli vanaf 13:00 uur is de straat weer open voor al het verkeer van en naar Enschede.

Bedankje voor de buurt

Tijdens de opening bedankten we ook de buurtbewoners voor hun medewerking tijdens de werkzaamheden. De afgelopen maanden gebeurde er van alles voor hun huis en daardoor ontstaat er soms overlast. “We proberen werkzaamheden altijd zo uit te voeren dat buurtbewoners of anderen hier zo min mogelijk last van hebben. Dat lukt helaas niet altijd. Maar deze straat heeft laten zien dat je er samen even het beste van moet maken, met het eindresultaat als doel. Daarom vinden we het ook belangrijk om hen bij de opening te betrekken. Het is dan ook zeker een bedankje voor de buurt!” aldus Herman Reinten, algemeen directeur ReintenInfra.

Omleiding niet meer van toepassing

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren leidden we al het verkeer de afgelopen maanden om. Doordat de straat vanaf 28 juli 13.00 weer open is, zijn de verschillende omleidingen dan niet meer nodig. “Dit soort werkzaamheden hebben niet alleen een grote impact op de straat zelf. Het aanpakken van een invalsweg heeft ook veel invloed op andere inwoners, ondernemers en bezoekers. En dat extra reistijd en extra kilometers niet prettig zijn snappen we ook. Gelukkig kunnen we allemaal weer gebruik maken van de Enschedesestraat, en dat ook nog eens op een hele mooie manier.” sluit wethouder Van Essen af.