Vergroening van Losser na NK Tegelwippen: Inwoners en gemeente wippen ruim 10.000 tegels voor groen

container met gewipte tegelsDe resultaten van het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen zijn bekend, en hoewel de gemeente Losser dit jaar geen podiumplek heeft weten te bemachtigen, is de gemeente erin geslaagd om op veel plekken te vergroenen. Dit jaar hebben inwoners en de gemeente samen meer dan 10.000 tegels vervangen door groen, een mooie stap naar een duurzamere en groenere leefomgeving.

Met een totaal van 10.639 gewipte tegels, waarvan meer dan 6.000 door betrokken inwoners, heeft Losser zich ingezet voor een groenere omgeving. Ook de gemeente zelf heeft een flink aantal perken kunnen aanleggen door tegels te wippen. Een mooi voorbeeld is de inspanning aan de Lijsterbesstraat, waar de gemeente samen met leerlingen van het Twents Carmel College maar liefst 1650 tegels heeft verwijderd.

Maar er is nog genoeg te doen in de gemeente. Daarom doet Losser volgend jaar ook weer mee aan het NK tegelwippen.

Wethouder van Essen: "Dit jaar lag de focus op het dorp Losser, volgend jaar richten we ons op onder andere Overdinkel. We kijken nu al naar mogelijkheden om tegels in de openbare ruimte te verwijderen. Als inwoners ideeën hebben, staan wij daarvoor open! Deze suggesties nemen we mee in onze plannen."

Suggesties kunnen gemeld worden via tegelwippen@losser.nl.