Vanaf 2 april cursus Vallen Verleden Tijd: verklein de kans op een val

Vallen, het is waarschijnlijk niet iets waar u lang bij stil staat. Maar de kans om te vallen wordt snel groter naarmate u ouder wordt. Een val van iemand boven de 65 jaar is niet niets en heeft vaak vervelende gevolgen. Daarom start op 2 april weer de cursus Vallen Verleden Tijd.

Cursus Vallen Verleden Tijd

Het aantal valincidenten onder ouderen van 65 jaar en ouder zal in de toekomst blijven stijgen. Dit komt doordat we allemaal ouder worden en langer zelfstandig thuis blijven wonen. Hierdoor neemt het risico op vallen in en rondom het huis toe. Om mensen bewust te maken van de gevaren van vallen en hoe ze dit kunnen voorkomen, organiseert de gemeente Losser samen met fysiotherapeuten en ergotherapeuten de valpreventiecursus genaamd "Vallen Verleden Tijd".

Tijdens de cursus Vallen Verleden Tijd kunt u leren hoe u veilig kunt vallen of zelfs een val kunt voorkomen. Het fijne aan dit groepsprogramma is dat u samen met anderen gaat bewegen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.

Het programma

Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, zoals een hindernisbaan, spelletjes en technieken om te leren hoe u het beste kunt vallen zonder uzelf pijn te doen. Na de training is er gelegenheid om samen koffie en thee te drinken en ervaringen en tips met elkaar te delen. Op deze manier kunt u niet alleen nieuwe dingen leren om vallen te voorkomen, maar ook nieuwe mensen ontmoeten en van elkaar leren. Het is een leuke en gezellige manier om te werken aan uw veiligheid en welzijn.

Voor wie: de cursus is voor ouderen vanaf 65 jaar, die zelfstandig wonen.
Wanneer en hoe vaak: 1 keer per week, 10 weken lang. U kunt met de cursus starten dinsdag 2 april a.s. De cursus duurt 1,5 uur per keer.
Waar: bij Stichting MAN, Nilantspad in Losser
Kosten: € 75,- per persoon
Aanmelden: Meld u aan voor de cursus via valpreventie@losser.nl. Vol = vol.

U kunt meer informatie krijgen via de gemeente

Bel of mail beweegcoach Jurgen Schiphorst van de gemeente Losser, 0618418100, j.schiphorst@losser.nl

Ook mogelijk: gratis huisbezoek over valrisico's

Naast de cursus Vallen Verleden Tijd is het ook mogelijk om een huisbezoek te krijgen. Een vrijwilliger komt dan bij u langs en brengt de valrisico's in beeld. Hij of zij adviseert u dan hoe u thuis een val kunt voorkomen en u krijgt nuttige tips. Wilt u hier gebruik van maken? Dan kunt u contact opnemen met Jannet Huisman van Stichting Fundament Losser via 053 536 9400 of j.huisman@fundamentlosser.nl.