Uitnodiging voor de verenigingen in gemeente Losser: informatiebijeenkomst ‘Iedereen doet mee’

In 2024 wil gemeente Losser een dementievriendelijke gemeente worden. Dit houdt in dat we ons actief inzetten om mensen met dementie een plek te geven in de samenleving. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Dit betekent dat heel veel mensen hier (in)direct mee te maken krijgen. Samen willen we ervoor zorgen dat mensen met (beginnende) dementie zolang mogelijk gewoon mee kunnen blijven doen. Hierbij spelen ook verenigingen en het verenigingsleven een grote rol. Daarom nodigen we u graag uit om op woensdagavond 20 maart deel te nemen aan de gratis bijeenkomst over de training ‘Iedereen doet mee’.

Doel van bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie en handvaten over hoe een persoon met dementie zo lang mogelijk actief kan blijven deelnemen aan het verenigingsleven. Ook vertellen we u hoe u de training ‘Iedereen doet mee’ aan kunt vragen zodat leden van uw vereniging deze kunnen volgen. Hoe meer mensen hierover leren, hoe langer mensen met dementie actief kunnen blijven binnen uw vereniging.

Wanneer: woensdag 20 maart
Hoe laat: inloop 19.00 uur, start training 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: ’t Lossers Hoes, in de raadzaal
Aanmelden: meld u uiterlijk 13 maart aan via aanmelden@losser.nl. Vol = vol

Het zou mooi zijn als er van alle verenigingen 1 tot 3 mensen aanwezig zijn. Tijdens de avond staat de koffie en wat lekkers voor u klaar. Wij hopen op een grote opkomst! Zo kunnen we samen echt het verschil maken voor mensen met dementie.