Uitbetaling energietoeslag 2023 in de gemeente Losser

SpaarvarkenHet bestuur van de gemeente Losser heeft gisteren de regels vastgesteld voor de energietoeslag 2023: De energietoeslag is net als vorig jaar € 1.300,- per huishouden. De doelgroep voor de energietoeslag is ook hetzelfde als vorig jaar. Huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum krijgen dit bedrag.

Zoveel mogelijk automatische uitbetaling

  • Huishoudens met een lopende bijstandsuitkering ontvangen als eerste de energietoeslag. De gemeente kan aan deze groep uitbetalen omdat hun gegevens al bij ons bekend zijn en duidelijk is dat zij hiervoor in aanmerking komen. Zij ontvangen de energietoeslag rond 1 december op hun rekening. Zij krijgen hierover bericht en hoeven hier niets voor te doen.
  • Daarna maken we de energietoeslag automatisch over aan huishoudens die vorig jaar de energietoeslag hebben ontvangen en die dit jaar ook aan de voorwaarden voldoen. Wij controleren op dit moment of dit ook zo is. Daarover ontvangen zij bericht. Zij hoeven nu niets te doen.

U kunt de energietoeslag aanvragen vanaf begin januari 2024

Pas na uitbetaling aan deze groepen kunnen andere inwoners een aanvraag doen. Zo zorgen wij ervoor dat er geen dubbele aanvragen zijn. En dat wij iedereen die in aanmerking komt zo snel mogelijk kunnen uitbetalen. Naar verwachting kunt u vanaf januari 2024 een aanvraag doen. Aanvragen kan dan nog tot 1 juli 2024. Houd hiervoor de website www.losser.nl/energietoeslag in de gaten.

Jongeren van 18 tot 21 jaar

Aan jongeren van 18 tot 21 jaar mogen wij wettelijk gezien de energietoeslag niet uitkeren. Toch zijn er jongeren die wel voldoen aan de voorwaarden om energietoeslag te krijgen. Alleen door hun jonge leeftijd hebben zij er geen recht op. De gemeente heeft daarom besloten hen ook een bijdrage te geven voor hun hoge energiekosten. Ook voor deze jongeren is € 1300 beschikbaar. Zij mogen een bijdrage voor energiekosten straks ook aanvragen via deze pagina.