Tegelwippen aan de Lijsterbesstraat

Leerlingen Twents Carmel College helpen mee

De gemeente Losser doet mee aan het NK Tegelwippen! In heel Nederland gaan gemeenten de strijd aan tijdens deze landelijke wedstrijd, waarin we zoveel mogelijk tegels vervangen door bloemen, planten en bomen. Ook Losser doet mee! Van 10 juli tot en met 21 juli pakken we, samen met leerlingen van het Twents Carmel College de Lijsterbesstraat aan.

Tegels eruit, groen er in

Op maandag 10 juli starten we met de werkzaamheden. Dan verwijderen we stukken met overtollige tegels. Daarbij krijgen we hulp van de leerlingen van het Twents Carmel College! In hun Week van de Duurzaamheid gaan leerlingen van de middelbare school op verschillende plekken in de gemeente aan de slag met duurzaamheidsactiviteiten, waaronder het tegelwippen.

Geen overlast

De werkzaamheden veroorzaken geen verkeershinder en parkeerplaatsen blijven bereikbaar. Het enige wat u merkt is dat het mooier en groener wordt in de buurt.

Waarom Tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Ook draag groen bij aan meer biodiversiteit.