Subsidie voor het versterken van de detailhandel ook in 2023 nog beschikbaar

Het college van B&W heeft besloten subsidie te verlenen voor het verbeteren van de gevel van het pand van Vlot Makelaars. Dit bedrijf is gevestigd aan de Brink in Losser. Het opknappen van de gevel levert een positieve bijdrage aan de uitstraling van het centrum. En het zorgt voor een verbetering van het winkelvastgoed in het dorp Losser.

Wethouder Jaimi van Essen: “De verbetering van de gevel door Vlot Makelaars is een goed voorbeeld van datgene waar de subsidie voor is bedoeld. Onder meer door het opknappen van gevels maken ondernemers en pandeigenaren onze kernen aantrekkelijker: voor andere ondernemers, voor inwoners en voor bezoekers. In dit specifieke geval in Losser zien we dat ook de gevels van de naastgelegen panden mooi zijn opgeknapt. Een positieve kettingreactie, die bijdraagt aan een hoogwaardige uitstraling van het centrum van Losser!”

Subsidie is dit jaar nog aan te vragen

In 2020 heeft de gemeenteraad van Losser een subsidiebudget van € 500.000 beschikbaar gesteld voor de detailhandel in de gemeente Losser voor de periode 2020-2023. Ondernemers of pandeigenaren in de winkelgebieden van de kernen Losser, Overdinkel of De Lutte kunnen deze subsidie krijgen voor:

  • Gevelverbetering
  • Verplaatsen van een winkel naar het kernwinkelgebied
  • Verbouwen of aanpassen van een pand buiten het kernwinkelgebied, als de winkel is verplaatst naar het kernwinkelgebied

De mogelijkheid om subsidie aan te vragen loopt nog tot het einde van dit jaar. De details van de subsidieregelingen en een aanvraagformulier zijn te vinden op Subsidies verbeteren panden winkelgebied. Een aanvraagformulier is ook af te halen in het gemeentehuis.

Gevelverbetering Losser