Sloop dorpshuis als aftrap van werkzaamheden nieuwbouw Nieuw Kulturhus in Glane, van en voor het dorp

Sloop dorpshuis Losser

Dorpshuis de Glaan, jarenlang was het de plek waar inwoners van Glane samenkwamen. Met verkiezingen konden ze er stemmen, de schutters hielden er hun jaarlijkse schuttersfeest en de Dorpsraad had er haar onderkomen. Toch is het dorp toe aan een nieuw Kulturhus. Vandaag is de sloop van het huidige dorpshuis gestart.  Eind dit jaar kan het nieuwe Kulturhus in gebruik worden genomen. 

Het huidige dorpshuis De Glaan was aan vervanging toe. Samen met het dorp heeft de gemeente Losser gekeken naar de gebruiksmogelijkheden die het nieuwe Kulturhus moet hebben. Zoals vergaderruimtes, een opslagplek en een ruimte voor grotere bijeenkomsten. Het ontwerp voorziet daarin. Verder wordt het nieuwe gebouw geheel gasloos en energieneutraal. Aannemer Poorthuis bouwt het nieuwe Kulturhus. De Stichting Kulturhus Glane, Stichting Fundament en de gemeente Losser kijken ondertussen samen naar de toekomstige programmering en de exploitatie van de accommodatie. 

Wethouder Jan Engels “We zijn gestart! De afgelopen jaren zijn de plannen voor de nieuwbouw samen met het dorp opgesteld. Eind van het jaar staat er een nieuw en duurzaam Kulturhus in Glane. Een Kulturhus waar inwoners samen kunnen komen, maar waarvan we ook hopen dat er de hele dag bedrijvigheid is. Een mooie impuls van en voor het dorp!”

Bij de sloop waren ook leden van de Dorpsraad Glane en de Stichting Kulturhus Glane aanwezig. Samen met wethouder Engels gaven zij het startsein voor de sloopwerkzaamheden.  
 

 

Losser slopen Dorpshuis glane Glane dorpshuis