Scouting Teylersgroep Losser plant bomen en bosplantsoen ter ere van 60-jarig bestaan

De Teylersgroep Scouting Losser, opgericht in 1964, heeft een bijzondere manier gevonden om hun 60-jarig bestaan te vieren. Te midden van hun rijke verleden en met een blik op een groenere toekomst, hebben ze samen met de gemeente op 4 november 2023 een prachtige esdoornboom en maar liefst 60 stuks bosplantsoen geplant. Deze ontvingen zij van de gemeente Losser, die zich inzet voor vergroening van haar dorpen.

De Teylersgroep Scouting Losser, opgericht in 1964, heeft een bijzondere manier gevonden om hun 60-jarig bestaan te vieren. Te midden van hun rijke verleden en met een blik op een groenere toekomst, hebben ze samen met de gemeente op 4 november 2023 een prachtige esdoornboom en maar liefst 60 stuks bosplantsoen geplant. Deze ontvingen zij van de gemeente Losser, die zich inzet voor vergroening van haar dorpen.Scoutinggroep

Het verhaal van de Teylersgroep begon met hun allereerste clubhuis, het Teylershoes, gelegen in het centrum van Losser. Vandaag de dag is dit historische gebouw omgetoverd tot het restaurant 'De Oude Apotheek'. In aanloop naar hun 60-jarig jubileum hebben de scouts besloten om een esdoornboom te planten op het gazon naast hun voormalige clubhuis. Deze esdoorn symboliseert niet alleen een nieuw begin, maar werpt ook een blik terug op het ontstaan van de scouting in Losser. Deze esdoorn staat bekend om zijn prachtige oranjerode tot intens rode herfsttinten.

Naast de esdoorn is er ook 60 stuks bosplantsoen geplant bij Nilants Ven, met als doel de biodiversiteit te versterken. Deze jonge struiken dienen als schuil- en voedselplaatsen voor diverse dieren, waaronder vogels en egels. De planten hebben verschillende hoogtes, wat bijdraagt aan een gevarieerde en gezonde natuurlijke omgeving. Bovendien geven deze planten het gebied rondom Nilants Ven een schilderachtige uitstraling, zoals je vaak ziet aan de rand van een bos. Onder andere de soorten meidoorn, hulst, liguster, hazelaar, Gelderse roos en gewone vlier zijn zaterdag 4 november met veel enthousiasme door de leden van de scouting samen met de gemeente in de grond gezet.