Op pad met Patrick van het Servicebedrijf
Het Servicebedrijf van de gemeente Losser is van alle markten thuis. Openbaar groen, rioolgemalen, straatmeubilair, gladheidsbestrijding, openbare verlichting. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de thema’s waarmee men te maken heeft. In deze rubriek gaan we op pad met een van de medewerkers van het Servicebedrijf. Zo komen we meer te weten over zijn of haar werk. Deze week gaan we op pad met Patrick Heerink. En het onderwerp? Afval van het afvalbrengpunt naar de afvalverwerker brengen.
Aan de Ravenhorsterweg in Losser zit het afvalbrengpunt van de gemeente Losser. Hier kunnen inwoners allerlei soorten afval kwijt, zoals tuinafval, huishoudelijk afval en metalen. Maar ook verschillende soorten hout. En daar is Patrick tijdens dit gesprek mee bezig. De volle containers hout brengt hij naar afvalverwerker Twence in Hengelo. De lege containers staan dan weer leeg klaar zodra het afvalbrengpunt op dinsdagmiddag open gaat.
Patrick: “Vandaag breng ik twee containers met B-hout naar Twence. Je hebt allerlei soorten hout. A-hout is schoon, ongeverfd en onbehandeld hout. Bijvoorbeeld pallets en kratten. Als hout verlijmd, geverfd of gelakt is noemen we het B-hout. Dat heb ik vandaag dus in de containers zitten. En dan is er nog C-hout, dit is hout dat is geïmpregneerd, denk hierbij aan schuttingen(gewolmaniseerd) of bielzen (geteerd). Na versnippering wordt het ingezet voor het opwekken van duurzame energie.”
Het afleveren van het hout doet Patrick met een vrachtwagen van het Servicebedrijf. Zo brengt hij wekelijks flink wat uurtjes op de weg door. Maar vervelen doet dat nooit. “Bij het afvalbrengpunt scheiden we allerlei afvalstromen. En die moeten naar verschillende verwerkers gebracht worden. De ene keer rijd ik naar Goor met het C-hout, de volgende keer naar HKS Metals in Hengelo. Ik zie dus genoeg van het mooie Twente.” aldus Patrick.
Onderweg vertelt Patrick meer over zijn werk in Losser. Het afvalbrengpunt in Losser is namelijk elke dinsdagmiddag, woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag geopend. Patrick en zijn collega’s staan dan voor je klaar. Patrick: “Ook dat vind ik leuk om te doen. Met een klein groepje weten we het toch maar voor elkaar te boksen. En helpen we onze inwoners met het inleveren van hun afval. Naast mijn werk op de vrachtwagen is dat een mooie afwisseling.”
Na het wegbrengen van het hout rijdt Patrick weer richting de Ravenhorsterweg. Richting de Gemeentewerf. Maar zijn werkdag zit er nog niet op. Hij maakt de vrachtwagen weer netjes, zorgt dat deze weer klaarstaat voor gebruik en praat nog even bij met enkele collega’s. Hij is namelijk ook nog praktijkbegeleider van enkele leerlingen, een dankbare taak. “Dat vind ik het mooie van mijn werk hier. De vrijheid en de afwisseling die je hebt. Samen werk je aan een mooie, schone en nette gemeente!’’ sluit Patrick af.