Op pad met Jordy van het Servicebedrijf langs speelplekken

Jordy Roelofs aan het werk met een collegaHet Servicebedrijf van de gemeente Losser is van alle markten thuis. Openbaar groen, rioolgemalen, straatmeubilair, gladheidsbestrijding, openbare verlichting. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar het bedrijf mee te maken heeft. In deze rubriek gaan we op pad met 1 van de medewerkers. Zo komen we meer te weten over hun werk. Deze keer gaan we op pad met Jordy Roelofs. Thema? Speelvoorzieningen in de gemeente Losser. Vandaag verwijderen we een trampoline en een wipwap uit een speeltuin aan de Hogeweg in Losser.

Jordy: “Op dit pleintje wordt door Kühlkamp volgende week een nieuw speeltoestel geplaatst. Er is dan geen ruimte meer voor de trampoline en de wipwap. Deze halen we vandaag weg met de kraanwagen.”

Dit is niet de enige locatie in de gemeente Losser waar speeltoestellen staan. Er zijn ruim 60 speelplekken in onze gemeente. Verdeeld over de dorpen. En onderhoud en beheer van deze plekken is ook het werk van het Servicebedrijf. En dus ook het (laten) plaatsen van nieuwe toestellen.

“Dat betekent niet dat de toestellen die we hier nu weghalen bij het vuilnis gaan. Nee, we hergebruiken ze. De trampoline plaatsen we binnenkort bij het Everloo. De wipwap gaat naar het Zonnedauwhoff. Daar komt een nieuw duikelrek en dan straks dus ook een wipwap. Zo zorgen we overal voor goede en veilige speeltoestellen. En dat de kinderen lekker kunnen spelen.” vertelt Jordy.

Het Servicebedrijf controleert het hele jaar door alle speelplekken. Door weersinvloeden en veelvuldig gebruik kan het natuurlijk wel eens voorkomen dat een toestel mankementen vertoont, kapot gaat of versleten is. Aan de hand van deze controles en de meldingen die binnenkomen gaan de medewerkers dan op pad om het toestel te repareren of te vervangen. Zo houden we onze gemeente heel, schoon, veilig en netjes!