Nog meer tegels maken plaats voor groen in Losser

De gemeente Losser doet mee aan het Nederlands kampioenschap Tegelwippen. Tot en met 31 oktober 2023 nemen we het op tegen andere gemeenten. Het doel is om samen met u zoveel mogelijk tegels weg te halen en te vervangen door bloemen, planten of bomen. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering, zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien.

Tegels eruit, groen er in op 6 locaties

De teller staat nu op 8380 gewipte tegels in onze gemeente. Een mooi aantal, dat we met een eindsprint de komende weken nog flink gaan verhogen. Dat doen we op zes verschillende plekken in de gemeente Losser. Vanaf deze week gaan we tegels vervangen door groen aan de Lijsterbesstraat, Molenstraat, Reekersgaarden, Twickelo en Warmelo. Goed voor in totaal ruim 1500 tegels! In zo’n vier weken worden de tegels gewipt en grond vervangen, het straatwerk aangepast en worden bomen en struiken geplant. Hier merken omwonenden overigens niets van; straten en parkeerplaatsen blijven bereikbaar.

Gratis tegeltaxi voor gewipte tegels

Wipt u ook mee? U kunt uw gewipte tegels gratis door de gemeente op laten halen. De tegeltaxi haalt op maandag 2 oktober en maandag 30 oktober tegels op. Heeft u minder dan 5 m2 aan weggehaalde tegels, dan kunt u de gewipte tegels ook langsbrengen bij het afvalbrengpunt. Dit is ook gratis.

Heidehof voor het tegelwippen:

Heidehof voor het tegelwippen

Heidehof na het tegelwippen:

Heidehof na het tegelwippen