Nationale Dodenherdenking 4 mei

We zijn op 4 mei om 20.00 uur 2 minuten stil. We herdenken dan burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en vredesoperaties.

We zijn op 4 mei om 20.00 uur 2 minuten stil. We herdenken dan burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en vredesoperaties. Niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog dus, maar waar en wanneer ook ter wereld. De Nederlandse vlag hangt halfstok, als teken van rouw. Bekijk hieronder het programma in Losser, De Lutte en Beuningen.

Programma Losser

19.00 uur: Oecumenische herdenkingsdienst in de Heilige Maria Geboortekerk.
19.35 uur: Start stille tocht over begraafplaats (graf piloot New Zeeland), langs Joods Monument naar Martinusplein.
19.58 uur: Blazen van taptoe.
20.00 uur: Oude toren slaat 20.00 uur, 2 minuten stilte.
20.02 uur: Wilhelmus.
20.04 uur: Toespraak burgemeester Gerrit Jan Kok.
20.10 uur: Krans- en bloemlegging bij oorlogsmonument. Rozen worden bij het oorlogsmonument beschikbaar gesteld voor de aanwezige kinderen. Ieder kind kan een roos bij het monument leggen.
20.30 uur: Sluiting door voorzitter van het Oranje Comité.

Hierna bestaat voor een ieder gelegenheid tot het leggen van bloemen bij het monument. Als u niet aan de stille tocht kunt deelnemen, verzoeken wij u om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht te nemen, waar u zich ook mag bevinden.

Programma De Lutte

19.15 uur: Dodenherdenking in de kerk en aansluitend kranslegging bij de oorlogsgraven op het kerkhof met medewerking van dames- en herenkoor en Plechelmus Harmonie. Aansluitend bloemenhulde in het Lutterzand bij het monument van het neergestorte vliegtuig bij de Kribbenburg in het Lutterzand.

Programma Beuningen

18.00 uur: Kerkdienst met een woord en communiedienst, herdenking van de slachtoffers van de oorlog. Einde van de viering is de kranslegging bij het monument.

Vlaginstructie

Donderdag 4 mei in verband met de Dodenherdenking. Vlaggen: vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur) vlaggen halfstok. Vrijdag 5 mei in verband met Bevrijdingsdag. Vlaggen gehele dag tot zonsondergang.