NK Tegelwippen: we gaan meters maken

De gemeente Losser doet mee aan het Nederlands kampioenschap Tegelwippen. Tot en met 31 oktober 2023 nemen we het op tegen andere gemeenten. Het doel is om samen met u zoveel mogelijk tegels weg te halen en te vervangen door bloemen, planten of bomen. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering, zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien.

Tegelstand gemeente Losser

Tot nu toe wipten we 3100 tegels en staan we in de lijst met gemeenten met minder dan 150.000 inwoners op een 18e plek. Maar daar komt binnenkort verandering in. De komende weken gaan we meters maken! Dat doen we op verschillende plekken in de gemeente Losser en in meerdere rondes. Elke week gaan we met een ronde aan de slag.

  • Ronde 1: tegels wippen
  • Ronde 2: grond vervangen
  • Ronde 3: straatwerk verrichten
  • Ronde 4: planten van bomen en struiken

Gratis tegeltaxi voor gewipte tegels

Wipt u ook mee? U kunt uw gewipte tegels gratis door de gemeente op laten halen. De tegeltaxi haalt elke 1e maandag van de maand tegels op. Heeft u minder dan 5 m2 aan weggehaalde tegels, dan kunt u de gewipte tegels ook langsbrengen bij het afvalbrengpunt. Dit is ook gratis. Kijk voor meer informatie op onze pagina tegelwippen