Maak uw huis energiezuinig: inkoopactie en subsidies

Vanaf januari organiseren we een advies- en inkoopactie voor alle huiseigenaren in Losser voor het verduurzamen van de eigen woning.

Daarnaast kunnen woningeigenaren een beroep doen op twee gemeentelijke subsidieregelingen: de eerste is voor iedereen die zijn of haar eigen woning beter wil isoleren. Deze start op 1 januari 2023. De tweede regeling is bedoeld voor slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment. Deze subsidie loopt via de inkoopactie. 

Inkoopactie voor alle woningeigenaren 

Samen met ‘Winst uit je woning’ organiseren we een aantrekkelijke inkoopactie voor alle huiseigenaren in Losser. Tijdens de actie koopt u samen met andere inwoners isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een hybride warmtepomp. Door de gezamenlijke inkoop ontvangt u offertes met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast helpt ‘Winst uit je woning’ u om optimaal gebruik te maken van de bestaande (gemeentelijke en landelijke) subsidies en regelingen. 

Eind januari ontvangen alle woningeigenaren een brief van ons met uitleg en een uitnodiging om mee te doen met de inkoopactie. Houd uw brievenbus dus in de gaten! U kunt zich dan vrijblijvend aanmelden om mee te doen met de actie.

Gemeentelijke subsidie voor het isoleren van de eigen woning

Iedereen die de eigen woning beter wil isoleren kan zich vanaf 1 januari 2023 tot en met 15 oktober 2024 melden bij de eigen gemeente voor extra subsidie voor het isoleren van de eigen woning. De gemeentelijke subsidie bedraagt maximaal €750 en komt bovenop de Rijkssubsidie (ISDE). 
De subsidie is van toepassing op isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie, mits uitgevoerd door een erkende isolatiepartij. 

Inwoners die ná 1 oktober 2022 al een isolatiemaatregel hebben laten uitvoeren, kunnen de subsidie ook aanvragen. Voor de uitvoering van de subsidie is een budget beschikbaar gesteld vanuit de landelijke middelen voor isolatieaanpak.

Eén isolatiemaatregel gratis voor slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment

Is uw woning gebouwd in de periode 1930-1978 en was de WOZ-waarde op 1 januari 2021 €185.000 of lager? Dan kunt u één isolatiemaatregel volledig betaald krijgen door de gemeente, met een maximum van €2.000. Komt u voor deze regeling in aanmerking, dan ontvangt u daarover rond 24 januari een brief. Lees deze brief goed en maak gebruik van dit aanbod van de gemeente! Het kost u niets en zal u helpen om uw energiegebruik omlaag te brengen – en dus ook uw energierekening. 
In de regel kunt u spouwmuurisolatie laten aanbrengen of vloerisolatie. Tijdens een gratis energieadvies aan huis hoort u welke isolatiemaatregel voor uw woning het meeste oplevert.

Wilt u meer weten over deze subsidie en de voorwaarden? Kijk dan op deze subsidiepagina.