Lok vlinders en bijen met gratis bloemenzaad

Nu we reikhalzend uitzien naar het voorjaar, wordt het ook weer tijd om bloemen te zaaien. Daarom deelt de Groene Loper Losser Oldenzaal gratis bloemenzaad uit om samen met inwoners van de gemeente Losser en Oldenzaal een kleurrijk bloemenlint aan te leggen. Doet u ook mee met uw tuin, buurt, (sport)vereniging, school of dorpshuis? Meld u dan aan!. Deelname is gratis.

Met het bloemenlintzorgen we dat insecten zoals bijen en vlinders extra voedsel kunnen vinden. 
Bijen zijn hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is.

Wilt u bloemenzaad aanvragen?

Iedereen die over een stuk(je) zonnige grond beschikt kan in de maand maart, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad aanvragen. Dit kan door een mailtje te sturen naar jan.oldekamp@gmail.com. Kijk voor meer informatie op de website www.groeneloperlosseroldenzaal.nl

Groene loper Losser Oldenzaal als organisator

Deze publieksactie is één van de activiteiten die Groene Loper Losser Oldenzaal organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond de gemeente Losser.