Laten we samen het taboe rond eenzaamheid doorbreken

Interculturele TaalcafĂ©Vanochtend om 10 uur verzamelden inwoners zich voor een leuke ontmoetingsochtend bij het ‘interculturele Taalcafé’ - een speciale editie van het Taalpunt. Het Taalpunt is een wekelijkse ontmoetingsochtend in ’t Lossers hoes voor iedereen die beter Nederlands wil leren. De deelnemers namen gasten en lekkere hapjes mee voor een gezellig samenkomen en om te zingen. Want: eten en muziek verbindt! Hiermee is de Week tegen Eenzaamheid van start gegaan. Een week vol activiteiten waar inwoners vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Georganiseerd door Stichting Fundament.

Wethouder Marian Oosterbroek gaf vanochtend het startsein van de Week tegen Eenzaamheid bij het interculturele taalcafé. Haar boodschap: praat over eenzaamheid. “Eenzaam ben je als je het zelf zo voelt. Voor een ander is dat moeilijk te bepalen. Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen. Ongeacht je leeftijd of sociale contacten. Voel je je eenzaam of heb je het gevoel dat iemand in je omgeving eenzaam is? Ga dan het gesprek aan. Een klein gebaar kan vaak al het verschil maken. Veel mensen vinden het lastig om te vertellen dat ze zich eenzaam voelen. Laten we samen het taboe rond eenzaamheid doorbreken. Durf bij elkaar aan te kloppen en te delen hoe je je voelt. Hoe eerder we het bespreekbaar maken, hoe eerder we iets voor elkaar kunnen doen.”

Allerlei activiteiten

Stichting Fundament organiseert allerlei initiatieven waar inwoners zich bij kunnen aansluiten. Bijvoorbeeld de Culturele Ontmoeting die 5 oktober alweer zijn eenjarig bestaan viert. Bij al deze activiteiten ligt de nadruk niet op eenzaamheid. Het zijn gezellige activiteiten waar je even samen bent en nieuwe mensen ontmoet. Ook in de Week tegen Eenzaamheid organiseert Stichting Fundament allerlei activiteiten. Ga met een huifkar door Losser of kom naar de voorleeslunch bij de Culturele Ontmoeting. Bekijk het hele programma hier: https://www.fundamentlosser.nl/nieuws/week-tegen-eenzaamheid-kom-erbij/

Losser tegen eenzaamheid

Via de website www.lossertegeneenzaamheid.nl kunnen inwoners een melding maken als zij zich eenzaam voelen of wanneer ze zich zorgen maken over iemand anders. Een professional neemt dan contact met u op en luistert naar uw verhaal.