Koninklijke onderscheiding voor René Heupink uit Overdinkel

Heupink met vrouw en burgemeesterVanavond ontving de heer René Heupink een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cia Kroon reikte de onderscheiding uit. De uitreiking vond plaats tijdens een bijzondere bijeenkomst, waarbij de heer Heupink de stand van zaken van zijn projecten in Liberia presenteerde aan collega’s en vrijwilligers van de school bij het ROC van Twente, Lansinkesweg 28a te Hengelo.

René Heupink heeft zich vanaf 2007 ingezet voor het opzetten van een vocational school in Monrovia, Liberia. Hij heeft de school in Monrovia in de afgelopen jaren uitgebouwd tot een volwaardige mbo opleiding. Het is een school waar ex-kindsoldaten een vakopleiding volgen en daarmee voorzien in hun eigen werk en inkomen.

René Heupink heeft vele sponsoren om zich heen weten te verzamelen en is zelf naar Monrovia gegaan om daar de school te bouwen. Zijn inzet beperkt zich niet tot het onderwijs. Daarnaast heeft hij twee ambulances vanuit Nederland verscheept naar Liberia, heeft hij een noodhospitaal gebouwd en heeft hij drie pontons uit Nederland geregeld, zodat kinderen veilig de rivier kunnen oversteken. Inmiddels staat er een tweede school en wordt aan het derde ziekenhuis gebouwd.

Voor zijn Nederlandse studenten zette hij zich ook in: in zijn vrije tijd heeft hij vele jaren jonge vaklieden begeleid die deel hebben genomen aan nationale en internationale beroepenwedstrijden.