Koninklijke onderscheiding voor Cor Pit

Burgemeester Gerrit Jan Kok heeft zaterdagmiddag 20 april 2024 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Cor Pit uit Losser. Dit gebeurde tijdens een speciale receptie ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van de Scouting Teylersgroep Losser.

Burgemeester Gerrit Jan Kok heeft zaterdagmiddag 20 april 2024 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Cor Pit uit Losser. Dit gebeurde tijdens een speciale receptie ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van de Scouting Teylersgroep Losser. De oprichtingsdatum van de vereniging is ook de datum waarop de heer Pit lid is geworden. Hij is dus echt ‘lid van het eerste uur’. De heer Pit ontving de onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cor Pit heeft gedurende zijn lange loopbaan bij Scouting Teylersgroep Losser zich altijd belangeloos ingezet voor deze vereniging. Het scoutingleven; het overbrengen van vaardigheden en kundigheden van het buitenleven en overdragen van de visie en missie van Lord Baden Powell gaat hem aan het hart. Als kleine jongen is hij geënthousiasmeerd over de scoutinggedachte en raakte hij besmet met het scoutingvirus. In zijn lange loopbaan is hij leider van de verkenners, hopman en leider van de Rowans/Sherpa’s geweest. Nadat hij in 1999 het stokje heeft overgedragen aan de volgende generatie is hij nog klusjesman, sponsor relatie verantwoordelijke en gebouwcontroleur. Ook verzorgt hij sinds 1977 de collecteweek van het Jantje Betonfonds.

 

Cor Pit GCOX0703 - kopie

Foto: Geert Cox