Jeugdkamperen? Lees de spelregels!

Leuk dat je geïnteresseerd bent om met vrienden te gaan kamperen in de gemeente Losser. Er zijn een aantal spelregels en voorwaarden.

Jeugdkamperen 2024Leuk dat je geïnteresseerd bent om met vrienden te gaan kamperen in de gemeente Losser. Er zijn een aantal spelregels en voorwaarden. Om ervoor te zorgen dat het jeugdkamperen voor iedereen leuk is en blijft. 

Die lees je hieronder: 

  • •    Je zit nog op de middelbare school, of je hebt dit jaar examen gedaan.
    •    Je kampeert ergens tussen 13 juli en 4 augustus
    •    Je kampeert maximaal een week.
    •    Mocht er onverwachts iets aan de hand zijn, dan is het fijn als wij weten wie waar en wanneer aan het kamperen is. Lever, uiterlijk 12 juli, dit formulier kampeerplan ingevuld in via: jeugdkamperen@losser.nl 

De spelregels

Wat mag je wel:

Je mag een vuurtje stoken in een kleine vuurton of vuurkorf (max 50 bij 50 cm) als er een grote emmer (minimaal 10 liter) water en een emmer zand naast staat. Let op: Dit mag NIET als het te droog is. Dan geldt er een stookverbod. Kijk hiervoor op www.natuurbrandrisico.nl. Er mogen maximaal 15 personen gelijktijdig op het kampeerterrein overnachten.

Wat mag je niet:

Er mag ’s avonds/’s nachts geen harde muziek worden gedraaid of hard worden gepraat. De omgeving mag geen last hebben van jullie. Er mag geen wijn/bier/sterke drank op het kampeerterrein zijn. Bij constatering wordt de kampeeractiviteit beëindigd, worden ouders gebeld en wordt HALT toegepast.

Wat regel je allemaal voordat het Jeugdkamperen begint

Geef door wie, waar (in de gemeente Losser) en wanneer aan het kamperen is. Doe dit via jeugdkamperen@losser.nl Zorg ervoor dat de mensen die in de buurt van het kampeerterrein wonen bericht krijgen dat er wordt gekampeerd.

Wat gebeurt er als je je niet aan de regels houdt

Voor alles wat er op het kampeerterrein gebeurt is de grondeigenaar verantwoordelijk. Houd je je niet aan de spelregels, dan krijgen alle ouders hiervan bericht en moet iedereen, ongeacht het tijdstip, worden opgehaald door zijn/haar ouders. Tevens krijgt de eigenaar van het terrein een formele aanschrijving dat het kamperen voor volgend jaar niet meer is toegestaan.

Voor alles wat er op het kampeerterrein gebeurt is de grondeigenaar verantwoordelijk. 

Heb je vragen? Neem dan contact op via jeugdkamperen@losser.nl 

Veel plezier met kamperen!