Jaimi van Essen kandidaat wethouder in Deventer

Wethouder Jaimi van Essen (D66) is kandidaat om wethouder te worden in de gemeente Deventer. Op korte termijn zal de gemeenteraad in Deventer stemmen over zijn kandidatuur. Jaimi van Essen (32 jaar) is sinds maart 2019 wethouder in de gemeente Losser. Daarvoor zat hij in de gemeenteraad, als raadslid en fractievoorzitter.

Jaimi van Essen: “Met veel plezier heb ik in de gemeente Losser aan vele mooie projecten mogen werken. Van duurzaamheid en het beter beschermen van ons mooie landschap tot de centrumplannen voor de verschillende dorpen. Daar hebben we echt het verschil kunnen maken. Ik ben heel trots op wat we samen met inwoners en de organisatie hebben bereikt. Het gevoel bij mijn vertrek is dubbel, maar na bijna 10 jaar politiek actief te zijn geweest in Losser kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging in Deventer.”

Marian Oosterbroek (loco-burgemeester): “We zijn natuurlijk verrast over het plotselinge vertrek van Jaimi van Essen naar Deventer. Maar het is een mooie stap voor hem, die we hem zeer gunnen. In Losser hebben we de zaken goed op orde, dus ons werk zal gewoon doorgaan. Ik vind het daarbij mooi om te zien dat Losser blijkbaar een goede plek is om het bestuurdersvak te leren. Diverse bekwame bestuurders hebben we in de laatste jaren zien doorstromen naar een andere gemeente, het bedrijfsleven of de Tweede kamer.”