In gesprek met…. Vincent Verrijt-Kleinpenning

Sinds 1 juni 2022 is Vincent voorman Groen bij het Servicebedrijf van de gemeente Losser.

Samen met zijn team van 6 collega’s is hij verantwoordelijk voor het groenonderhoud in Glane, Overdinkel en Glane-Beekhoek.

Welke werkzaamheden verricht het team?

“Het verschilt per seizoen welke werkzaamheden we verrichten. In de wintermaanden snoeien we de knotwilgen en in de herfstmaanden zijn we druk met de bladeren opruimen. Nu het mooie lente weer er aan komt kunnen we weer aan de slag met schoffelen, harken, maaien en snoeiwerkzaamheden.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jullie uit?

“We werken, als het ware, in een doorlopende cirkel. We zijn ongeveer 8 weken bezig om alle dorpen langs te gaan. Na die 8 weken beginnen we eigenlijk weer opnieuw. Als we bezig zijn in een straat doen we alles tegelijk. Zo is alles in 1 keer klaar en blijft het werk afwisselend. Is een straat klaar? Dan gaan we door naar de volgende!”

Onze gemeente is erg divers. Hoe merken jullie dat in jullie werk?

“Dat is voor ons juist hartstikke leuk! Waar je in de ene straat meer bezig bent met knippen en snoeien, is de andere wijk weer interessanter doordat we er veel meer bezig zijn met schoffelen. Zo houden we ook afwisseling in ons werk. En we wisselen elkaar daarbij af, zodat we niet constant met hetzelfde bezig zijn. Ook vind je overal weer verschillende plantensoorten, tegenwoordig zit hier veel meer diversiteit in terwijl ze er vroeger voor kozen om één soort beplanting per vak neer te zetten.”

Zijn er nog bijzondere plekken waar jullie het onderhoud doen?

“We zorgen er ook voor dat de sportvelden in Overdinkel bladvrij zijn en de speeltuinen er netjes bij liggen. Maar ook het oorlogsmonument in Glane onderhouden we. Zoals laatst met de jaarlijkse herdenking. Het moet er dan wel goed uitzien!”

Wil je nog wat meegeven over je werk?

“We hebben een leuke groep collega’s. Samen werken we hard aan het mooi houden van onze gemeente en dorpen. We zijn druk bezig om ons werk en de manier van werk te verduurzamen. Zo hebben we elektrische auto’s en busjes en maken we gebruik van accugereedschap. Maar we hebben ook tijd voor gezelligheid. In ons ‘honk’ bij de sportvelden in Overdinkel onderhouden we samen ons materiaal, maar drinken we ook een bak koffie. Zo houd je plezier in je werk!”

Vincent Verrijt-Kleinpenning