Gemeentebestuur op bezoek bij basisschool De Wegwijzer

Het bestuur van de gemeente Losser ging gisteren op werkbezoek bij basisschool De Wegwijzer. Het bestuur doet het hele jaar door werkbezoeken bij o.a. bedrijven, instellingen en scholen. Doel is persoonlijk kennis maken en bekijken wat we voor en met elkaar kunnen betekenen. Er speelt veel in het onderwijsveld. Veel thema’s komen er samen. ZoalV zorg, welzijn, duurzaamheid en cultuur. Gisteren ging het schoolbestuur, de schoolmaatschappelijk werkers en de gemeentebestuurders met elkaar in gesprek over de samenwerking tussen school, zorg en de gemeente. 

De gemeentebestuurders hebben in hun werkpakket allemaal raakvlakken met het onderwijs, juist omdat het onderwijs zo breed is. School heeft een  belangrijke signalerende functie. Als het niet goed gaat met een kind, merken juffen of meesters dat vaak het eerst. Ook daarom is een goede samenwerking tussen school, zorg en de gemeente ontzettend belangrijk.

De Wegwijzer staat voor vernieuwend onderwijs 

Directeur Michelle Homburg leidde de bestuursleden rond. Michelle Homburg: “Wat mooi dat het gemeentebestuur gisteren onze school bezocht. We zijn trots op de samenwerking die is terug te zien in bijvoorbeeld onze bibliotheek op school, het groene schoolplein en de samenwerking bij zorg & advies met gemeente en GGD. Wij nodigen graag uit tot nog meer noaberschap. Samen denken we in kansen in wat onze kinderen nodig hebben voor nu en de toekomst. Hoe zorgen we samen voor geluk en vitaliteit in de Vogelbuurt?

Onze school staat voor bevlogen en toekomstgericht onderwijs waarbij samen werken aan geluk centraal staat. Dit gaat over eigenheid en eigen kracht, samenwerken en verantwoordelijkheid, voor kinderen en volwassenen. We sluiten continu aan bij wat nodig is. De gemeente hier zo goed mogelijk bij betrekken, sluit hier goed bij aan.” 

Samen gingen ze in gesprek hoe deze samenwerking nog verder verbeterd kan worden vanuit het denken in kansen en doorlopende leerlijnen. Het was een heel positief en informatief werkbezoek. 
De vrolijke kleuren op de foto staan symbool voor de Vogelbuurt, de buurt waar de school staat. 

Van praten naar proeven

Naast het bezoek aan De Wegwijzer liepen de bestuurders gisteren ook allemaal mee met een consulent van de gemeente. Deze komt bij inwoners thuis langs en bespreekt waar de gemeente hulp kan bieden. Zo ervaren de bestuurders ook echt wat het werk als consulent inhoudt en kunnen zij het werkveld proeven. Wat ze hier ervaren en leren kunnen ze weer meenemen in hun eigen werk. De bestuurders waren onder de indruk van de gesprekken met inwoners. Op naar het volgende werkbezoek! 
college losser op bezoek op basisschool de wegwijzer