Gemeente plant bloembollen en kruidenmengsels

2 medewerkers die bloembollen poten met behulp van een tractor)Rijdt u komend voorjaar vanuit Oldenzaal Losser binnen? Dan wordt u begroet door een prachtige entree met zowel bloemen als een kruidenmengsel.

Maar dat is niet de enige plek waar vanaf maart de bloemen uit de grond schieten. Afgelopen week hebben we weer nieuwe bloembollen gepoot. Dit deden we aan de Denekamperdijk (800 vierkante meter), de Kerkhofweg in Overdinkel (50 vierkante meter) en de Lossersestraat in De Lutte (30 vierkante meter) en dus de Oldenzaalsestraat (400 vierkante meter).

Aan de Kerkhofweg hebben we, naast de al gepote bollen, extra stinzenbollen gepoot. Op de Denekamperdijk stonden al narcissen en een kruidenmengsel. De nieuwe bloembollen zorgen in het voorjaar voor bloemen die natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekken, zoals zweefvliegen. Samen met het kruidenmengsel zorgen we zo voor meer biodiversiteit en een natuurlijke aanpak van de eikenprocessierups.

Op veel locaties hebben we dus zowel bloembollen als kruidenmengsels geplant. Dit hebben we niet alleen gedaan om de omgeving mooier te maken, maar ook om de biodiversiteit te ondersteunen. Deze locaties nemen we nu ook op in ons extensieve maaibeheerplan. Dit betekent dat we deze plekken slechts 2 keer per jaar maaien, zodat de bloembollen voldoende ruimte krijgen om te bloeien en de voedingsstoffen daarna weer terug in de bollen kunnen vloeien. Zo kunnen we nog vele jaren genieten van deze bloemen.