Energietoeslag later dit jaar bekend

Eerder dit jaar liet de gemeente Losser u weten dat de regering naar verwachting rond de zomer een besluit zou nemen over de energietoeslag 2023. De verwachting was dat dit in juni/juli zou gebeuren, maar inmiddels is duidelijk dat dit later wordt. Wanneer inwoners de energietoeslag dit jaar kunnen aanvragen is daarom nog niet bekend. Houd onze webpagina www.losser.nl/energietoeslag in de gaten. Daar vindt u altijd de meest actuele informatie. Op het moment dat de gemeente meer informatie heeft, communiceren wij dit op de webpagina en in de media.

Energietoeslag 2023

De gemeente Losser heeft in 2022 een energietoeslag verstrekt aan huishoudens met de laagste inkomens. Aanvragen daarvan kan niet meer. Wel krijgt de gemeente ook in 2023 geld van de landelijke overheid. Geld om opnieuw een energietoeslag aan inwoners met de laagste inkomens te kunnen verstrekken.Het is nog niet bekend wat de regels hiervoor zijn. Daarvoor moet landelijk eerst een wet worden aangenomen. Dit heeft landelijk vertraging opgelopen. Het is daarom ook nog niet bekend hoe de gemeente dit precies gaat uitvoeren. Dit is al wel duidelijk:

  • Wij verwachten dat veel inwoners die in 2022 energietoeslag kregen ook in 2023 recht hebben op energietoeslag. Als hun situatie niet is veranderd.
  • Wij betalen de energietoeslag in 2023 zoveel mogelijk automatisch uit aan inwoners waarvan bekend is dat zij hier recht op hebben.
  • De gemeente mag de energietoeslag pas uitbetalen nadat de wet is aangenomen. De automatische uitbetaling kan daarom niet eerder plaatsvinden.

Andere inwoners moeten de energietoeslag 2023 aanvragen. Dit kan nu nog niet. Op het moment dat aanvragen wel kan, communiceren we hierover.