Een eigen plek voor kwetsbare jongeren 18+

Als je 18 jaar wordt, verandert er veel. Jongeren moeten vanaf die leeftijd veel dingen zelf regelen en gaan op eigen benen staan. Bovendien vervalt jeugdhulp meestal op die leeftijd. Niet iedereen kan terugvallen op eigen ouders en/of netwerk. Hierdoor zijn er ook in onze gemeente jongeren die dan tussen wal en schip dreigen te vallen. Domijn, WoonStAP Enschede, ZaZ Welzijn en de gemeente Losser hebben daarom de handen ineen geslagen. Samen zorgen we voor een woonplek in de gemeente Losser waar deze jongeren zelfstandig kunnen wonen met lichte begeleiding. 

In eigen gemeente kunnen blijven wonen 

Hier in de buurt is er bijna geen woonruimte voor jongeren die ook na hun 18e een bepaalde vorm van ondersteuning nodig hebben. Deze jongeren dreigen door niet passende wet- en regelgeving tussen wal en schip te vallen. Of moeten verhuizen naar een andere plek. Door dit nieuwe project krijgen zij de mogelijkheid om in hun eigen gemeente te blijven. Doel is dat de jongeren die hier komen te wonen door begeleiding uiteindelijk zelfstandig kunnen wonen. Dit project past goed binnen de visie van de gemeente Losser: ‘zorg zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig’. Jongeren kunnen op deze manier met een beetje hulp wel hun eigen plek krijgen: op weg naar zelfstandigheid. 

Sportlaan 23 

De werkgroep heeft voor het woonproject inmiddels een geschikte locatie gevonden: de Sportlaan 23 in Losser. Dit pand heeft Domijn gekocht. Het pand is erg geschikt vanwege de kamerindeling en biedt mogelijkheid om aan maximaal 8 jongeren een kamer te verhuren. Zij delen met elkaar de badkamer, keuken en woonkamer. De jongeren krijgen individuele- en groepsbegeleiding. 

Start nog niet bekend 

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het project precies van start gaat. Het gebouw moet nog verbouwd worden. We hebben de direct omwonenden geïnformeerd. Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) van de gemeente Losser via 053-5377400 of wijz@losser.nl. Houd voor updates ook de website van de gemeente in de gaten.