Drukbezochte veiligheidsmiddag bij stichting MAN

Senioren kregen gistermiddag informatie over digitale fraude, inbraak- en valpreventie

Gistermiddag was bij stichting MAN een veiligheidsmiddag speciaal voor senioren. Doel van de middag was senioren bewustmaken van wat zij zelf kunnen doen voor hun veiligheid in huis. Het was een geslaagde middag waar ruim 40 senioren op af kwamen. De bezoekers waren enthousiast: er werd goed geluisterd en er werden goede vragen gesteld. Ook zijn er veel huisbezoeken ingepland om valrisico in huis in kaart te brengen. 

Inhoud van de middag

Tijdens de middag vertelde de politie over inbraakpreventie en digitale fraude. De senioren leerden niet alleen van de politie, maar ook van elkaar. Er kwamen verschillende verhalen op tafel over hoe je digitaal opgelicht kunt worden. Zo kreeg de groep ook meer inzicht dankzij elkaar. 

Daarnaast leerden de senioren meer over de cursus valpreventie. Wat houdt die cursus precies in? Wat zijn de voordelen om die cursus te volgen en wat kun je zelf doen om te voorkomen dat je valt? Ook burgemeester Cia Kroon was aanwezig en ging hierover met inwoners in gesprek. 

Vervolg

Beweegcoach Jurgen Schiphorst: ‘Naar aanleiding van deze dag gaan we inventariseren of we binnenkort kunnen starten met de valpreventiecursus. We hebben gisteren al een aantal aanmeldingen gekregen. Al met al was een succesvolle middag!’  

Wilt u zich ook aanmelden voor deze cursus? Neem dan contact op met Fysiotherapie prakijk Welhuis & Rikhof via 053 538 3128.

Huisbezoeken over valpreventie 

Wilt u dat een vrijwilliger bij u langskomt voor een huisbezoek? Tijdens het huisbezoek wordt met u gesproken over valrisico’s en krijgt u adviezen wat u kunt doen om een val in huis te voorkomen. Ook krijgt u informatie en advies over deelname aan de valpreventiecursus. Neem dan contact op met Jannet Huisman van Stichting Fundament via 053 - 536 94 00. 

De gemeente Losser organiseerde de Veiligheidsmiddag samen met de politie, stichting Vitaliteit voor Senioren, Fundament Losser, Fysiotherapie Welhuis/Rikhof , Fysiotherapie Beumer en ergotherapie Ergo Oost.

veiligheidsmiddag IMG_5035