Drugslab Goormatenweg

Burgemeester Cia Kroon: “Gisteren is een groot drugslab in het buitengebied van Overdinkel aangetroffen. Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek dat we geschrokken zijn dat dit in onze gemeente kan gebeuren. De brandweer heeft het perceel gecontroleerd en geconstateerd dat er nu geen gevaar is voor de omgeving. Als we de bestuurlijke rapportage van de politie hebben, neem ik een besluit over maatregelen zoals het sluiten van het pand.”

“De komende tijd wordt verder onderzoek gedaan op het terrein. Hierbij wordt ook gekeken naar eventuele milieuschade. Voor zover nu bekend beperkt de milieuschade zich tot het perceel met het drugslab. Dit wordt nog verder onderzocht. We werken hiervoor samen met de Omgevingsdienst Twente en het waterschap. Vanavond hebben we omwonenden bijgepraat over de hele situatie. Tijdens de avond werden vragen gesteld over de kwaliteit van het drinkwater in Overdinkel. Het drinkwater wordt in Nederland goed gecontroleerd en op dit punt is er geen reden voor zorg.”

“De politie kon in actie komen na een melding van iemand die een aparte geur had geroken. Het is goed dat dit soort meldingen gedaan worden. Je kunt nu zien wat een effect hiervan uit kan gaan.” Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Meld het dan via de politie (0900 - 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000).

Foto ter illustratie. Bron: www.politie.nl