De vrijwilligers van het Formulieren Informatie Team staan voor u klaar

Ontvangt u weleens brieven waar u geen raad mee weet? Brieven van bijvoorbeeld de Belastingdienst of van de gemeente? De vrijwilligers van het Formulieren Informatie Team (FIT) helpen u (gratis) de inhoud te begrijpen en de juiste acties te ondernemen.

Invullen van formulieren en documenten

Het FIT in Losser is er om inwoners te helpen met verschillende soorten vragen en problemen over formulieren of administratieve zaken. Als u hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren of als u vragen heeft over bepaalde documenten, kunt u gratis bij dit team terecht.

Belastingen, toeslagen, uitkeringen

De vrijwilligers kunnen u ook helpen bij vragen over belastingen, toeslagen, uitkeringen en andere sociale voorzieningen. Ze kunnen u helpen bij het begrijpen hoe u een formulier moet invullen en welke documenten u hierbij moet indienen. Zij kunnen u ook uitleggen welke informatie nodig is en hoe u deze moet verzamelen.

Aanvragen van voorzieningen

Daarnaast kan het team u helpen bij het aanvragen van verschillende voorzieningen. Als u bijvoorbeeld recht heeft op een bepaalde uitkering, maar u weet niet hoe u deze moet aanvragen, dan kunnen zij u daarbij begeleiden. Ze kunnen u informeren over de benodigde stappen en documenten voor een succesvolle aanvraag.

Waar en wanneer kunt u bij het FIT terecht

  • In Losser: elke dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur. Zijn er om 14.30 uur nog bezoekers voor FIT dan blijven de vrijwilligers zo lang als nodig is.. ‘t Lossers Hoes, Raadhuisplein 1.
  • In Overdinkel: elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. ‘t Trefhuus, Prins Hendrikstraat 1.
  • In de Lutte: op afspraak. U kunt hiervoor bellen naar 053 - 536 94 00.

Het FIT is een initiatief van Humanitas Thuisadministratie en Fundament Losser.

Meer informatie

Kijk op de website van Fundamentlosser.nl voor meer informatie.

Vrijwilligers van het Formulierenteam