De energietoeslag 2023 kunt u op dit moment nog niet aanvragen

De gemeente Losser heeft in 2022 een energietoeslag verstrekt aan huishoudens met de laagste inkomens. Aanvragen daarvan kan niet meer.

Wel krijgt de gemeente ook in 2023 geld van de landelijke overheid. Geld om opnieuw een energietoeslag aan inwoners met de laagste inkomens te kunnen verstrekken.

Het is nog niet bekend wat de regels hiervoor zijn. Daarvoor moet landelijk eerst een wet worden aangenomen. De verwachting is dat dit in juni of juli 2023 gebeurt. Ook is nog niet bekend hoe de gemeente dit precies gaat uitvoeren. Dit is al wel duidelijk:

  • Wij verwachten dat veel inwoners die in 2022 energietoeslag kregen ook in 2023 recht hebben op energietoeslag. Als hun situatie niet is veranderd.
  • Wij betalen de energietoeslag in 2023 zoveel mogelijk automatisch uit aan inwoners waarvan bekend is dat zij hier recht op hebben.
  • De gemeente mag de energietoeslag pas uitbetalen nadat de wet is aangenomen. De automatische uitbetaling kan daarom niet eerder plaatsvinden.
  • Andere inwoners moeten de energietoeslag 2023 aanvragen. Aanvragen kan ook niet eerder dan vanaf de zomer.
  • Op het moment dat de gemeente meer informatie heeft, wordt dit op deze website en in de media gecommuniceerd.

Op de webpagina www.losser.nl/energietoeslag staat altijd de meest actuele informatie. Zodra u de energietoeslag kunt aanvragen, vindt u het aanvraagformulier op deze pagina.