College verleent € 5.025 aan incidentele subsidies

1e Ronde verstrekking van financiële steun voor activiteiten die de leefbaarheid van de gemeenschap bevorderen

Ook in 2023 stelt de gemeente Losser geld beschikbaar voor activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen en andere partijen (rechtspersonen) die de leefbaarheid van de gemeenschap bevorderen. In de eerste ronde van 2023 heeft het college voor een totaalbedrag van € 5.025 aan incidentele subsidies verleend.

Wethouder Marian Oosterbroek: ‘Op basis van de vastgestelde criteria hebben we nu in de eerste ronde van dit jaar voor een bedrag van € 5.025 aan subsidies verstrekt. Zowel voor het organiseren van evenementen als voor de aanschaf van diverse materialen. Organisaties die subsidie krijgen zijn Energie coöperatie Greuner, Muziekvereniging De Eendracht/De Grenslandkapel, De Twentse Zorgcentra (Losser Hof), RTV-Losser, Carnavalsvereniging de Grosmeeierkes en Jong Nederland De Lutte.”

Een incidentele subsidie is bedoeld om mee te betalen aan de kosten van eenmalige activiteiten. Bijvoorbeeld een extra activiteit vanwege een jubileum, een nieuw evenement of een kampioenschapstoernooi. Organisaties kunnen tweemaal per jaar een aanvraag doen: voor 1 april en voor 1 oktober. De gemeente draagt een deel van de kosten. Een aanvraag wordt niet toegekend als de organisatie de kosten met eigen geld of sponsoren kan dekken. Activiteiten die al gestart zijn krijgen ook geen subsidie.

Organisaties kunnen daarnaast een beroep doen op het zogenaamde dorpsbudget. Hiervoor kan men contact opnemen met de dorpsraad. De dorpsraden bepalen zelf op welke wijze zijn hun dorpsbudget besteden.

Kijk voor meer informatie op Subsidies recreatie, sport en cultuur.