Burgemeester sluit woning aan Scholtinkstraat in Losser

Op last van burgemeester Cia Kroon is een woning aan de Scholtinkstraat in Losser gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat in en rond de woning de productie van harddrugs plaatsvond. Vanwege deze overtreding van de Opiumwet is de woning voor een periode van 6 maanden gesloten tot en met 13 juni 2024.

De gemeente Losser voert een actief beleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een woning. Het beleid is bedoeld om een einde te maken aan de drugshandel en de overlast. Dit gebeurt door een bestuurlijke maatregel in te zetten, zoals in dit geval het tijdelijk sluiten van een woning. Het sluiten van de woning staat los van de straf die een verdachte kan krijgen. De sluiting van een pand is bedoeld om de aanloop van criminelen te stoppen en de veiligheid in de buurt terug te brengen.

Vermoedens van drugslabs blijven melden

Het drugslab was gevestigd in en rond een huis in een woonwijk. “De risico’s van zo’n drugslab zijn groot. Het is daarom heel belangrijk dat mensen vermoedens van verdachte situaties melden bij de politie, of via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. De politie kan hier dan tegen optreden. Zo werken we samen aan de veiligheid van Losser”, aldus burgemeester Cia Kroon.Signalen van een drugslab zijn onder meer opvallend gebruik van blauwe vaten en jerrycans, veel busjes en gesloten aanhangers rond een pand, of afgedekte ramen die niet open gaan. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.