Brief over vergoeding van een isolatie met Winst uit je Woning

De gemeente Losser stelt een vergoeding beschikbaar voor het isoleren van woningen. Deze vergoeding is voor een beperkte groep woningeigenaren. Inwoners die hiervoor in aanmerking komen ontvangen hierover in de week van 12 februari een brief met uitleg.

Deze subsidie is voor woningeigenaren die een slecht geïsoleerde woning hebben in een lagere prijsklasse. Het gaat om koopwoningen met een bouwjaar tussen 1930 en 1978 en een WOZ-waarde van € 235.000,- of lager (peildatum 1 januari 2022).
Ook eigenaren van een koopwoning die het afgelopen jaar energietoeslag hebben ontvangen komen in aanmerking. Zij kunnen hiervan gebruik maken als de woning een bouwjaar heeft tussen 1930 en 1978.

Zij kunnen één isolatiemaatregel van maximaal € 2.100,- volledig vergoed krijgen. Er zijn twee verschillende isolatiemaatregelen: vloerisolatie of isolatieglas. Het bedrag voorschieten is niet nodig.

Samenwerking met Winst uit je woning

De gemeente Losser werkt voor deze actie samen met de organisatie ‘Winst uit je woning’. Via de website van Winst uit je woning kunnen mensen die de brief hebben ontvangen zich aanmelden. Een energieadviseur maakt na een huisbezoek een offerte op maat voor de best passende isolatiemaatregel. Deze offerte is vrijblijvend. Wie akkoord gaat met de offerte, wordt door Winst uit je woning volledig ontzorgd bij de uitvoering van de isolatiemaatregel.

Wilt u meer weten over deze actie, kijk dan op www.winstuitjewoning.nl/losser/extrabijdrage

Hoe werkt het?

Woningeigenaren die in aanmerking komen voor deze vergoeding hebben een brief ontvangen. Daar staat precies in wat de vergoeding inhoud en hoe aanmelden werkt. Voor meer informatie en een filmpje met uitleg kijkt u op www.winstuitjewoning.nl/losser

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor deze subsidie?

Wie in aanmerking komt voor deze subsidie, heeft hierover rond 13 feb 2024 een brief van de gemeente ontvangen.

Ik heb geen brief ontvangen, maar volgens mij voldoe ik aan de voorwaarden.

Neem contact op met Winst uit je woning, zij kunnen u verder helpen.

Is er een maximum bedrag dat per woning kan worden besteed?

Ja, het maximum bedrag per woning is € 2.100,-. Dit is meestal voldoende voor het isoleren van de vloer van een tussen- of eindwoning.

Als de maatregel meer kost, wat dan?

De adviseur van Winst uit je woning bespreekt met u de situatie. Als een maatregel meer kost dan € 2100,- moet u zelf bijbetalen. Het bedrag van € 2.100,- wordt voor u gereserveerd en voor het restant krijgt u een factuur van Winst uit je woning. Zij informeren u hierover voor u akkoord geeft op de offerte.

Moet ik het geld voor het isoleren zelf voorschieten?

Nee. Wie in aanmerking komt voor deze regeling hoeft het geld niet zelf voor te schieten.

Voor welke isolatiemaatregelen geldt deze subsidie?

De regeling is voor vloerisolatie of isolerend glas. In het algemeen levert vloerisolatie de meeste besparing op. Is dat al gedaan of is het isoleren van de vloer technisch niet mogelijk, dan kan er voor isolerend glas gekozen worden.

Hoe kan ik meedoen?

Heeft u een koopwoning die voldoet aan de voorwaarden, dan ontvangt u rond 13 februari hierover een brief. Hierin staat hoe u zich kunt aanmelden. Aanmelden gebeurt op de site van onze partner Winst uit je woning. Deze subsidie vraagt u dus NIET aan bij de gemeente.

Hoelang loopt deze actie?

U kunt zich vanaf 13 februari tot en met 14 april 2024 aanmelden voor deze regeling.